Sekite mus Facebook'e!
Švediškas stalas šiais laikais tapo itin madingu reiškiniu. Todėl populiarumo sulaukė ir įvairūs smulkūs užkandžiai, kuriuos galite pasiimti nesibaiminant susitepti, kurie yra labai patrauklūs žiūrėti ir, be to, skanūs. Gaminti mažus kanapės sumuštinius ant iešmelių yra naudinga visiems. Jie iš karto patraukia svečių dėmesį. Tokių užkandžių pasirinkimų įvairovė leidžia kiekvienam išsirinkti mėgstamo skonio sumuštinį. Virkite su malonumu!
1. Paprastas variantas: sūris, alyvuogės, kumpis (dešra).
2. Alyvuogės ir kelių rūšių sūriai (kietasis, geltonasis ir fetos sūris).
3. Sumuštinis su rūkyta dešra
Pirkite dešrą mažo skersmens, plonai supjaustykite. Viršų galima papuošti virtų bulvių gabalėliais jų striukėse.
4. Kanapės su silke
Smulkiai supjaustykite žalumynus ir sumaišykite su sviestu. Duoną patepkite sviesto ir žolelių mišiniu, ant viršaus uždėkite gabalėlį silkės, tada citrinos ir svogūno gabalėlį.
5. Su šonine ir džiovintomis slyvomis
Plonus šoninės griežinėlius, apkeptus ir įdaryti džiovintomis slyvomis, susmeikite ant iešmo.
6. Sūris kumpyje
Produktai čia yra labai paprasti ir viskas priklauso nuo pateikimo. Kumpį reikia supjaustyti plonai ir ilgais gabalėliais, kad kelis kartus apvyniotų sūrį.
7. Krevetės su mango gabalėliu
Krevetės su mango gabalėliu viduje, marinuotos padaže su raudonąja paprika ir alyvuogių aliejumi… Ant stalo pasirodo labai spalvinga ir apetitą kelianti. Pirmiausia mango gabalėlius šiek tiek pakepinkite alyvuogių aliejuje.
8. Kanapės su marinuotomis krevetėmis
Sumaišykite 2 valg. l. augalinis aliejus, 2 valg. l. vyno acto, susmulkintos česnako skiltelės, druskos, maltų juodųjų pipirų. Šiame mišinyje virtos krevetės turi gulėti 30–40 minučių. Tada smeigtuku susmeikite krevetes ant agurko ar saliero griežinėlio.
9. Su mocarela arba fetos sūriu
Fetos sūrį supjaustykite gabalėliais ir pamirkykite porai valandų alyvuogių aliejaus, aitriųjų raudonųjų pipirų ir sauso baziliko mišinyje. Duonos kubelius galima lengvai apkepti ir apibarstyti mišiniu, kuriame marinavosi sūris. Dabar surinkite kanapes tokia tvarka: gabalėlį paprikos, duonos, agurko, sūrio, vyšninio pomidoro.
10. Kanapės su lašiša ir žolelėmis ant iešmelių
ištepkite sviestu. Dėl grožio padėkite citriną (arba agurką) tik ant vienos sviesto pusės, ant viršaus – žolelių šakelę ir galiausiai lašišos filė. Viską kartu sutvirtinkite iešmu.
Netgi perskaičius šiuos paprastus receptus norisi gaminti maistą. Tegul turi skanių užkandžių! Papasakokite savo draugams apie šiuos nuostabius kanapių receptus.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


