Sekite mus Facebook'e!
Tradicinis „Oreshek” pyragas su virintu sutirštintu pienu yra populiarus Sovietų Sąjungos skanėstas. Šis tešlos ir grietinėlės įdaro derinys sukuria malonią tekstūrą ir sodrų, įsimintiną skonį, kuriuo mėgaujasi ir suaugusieji, ir vaikai.
Šio deserto istorija siekia sovietinius laikus, kai virėjai ir namų šeimininkės aktyviai eksperimentavo, stengdamiesi rasti paprastus ir veiksmingus saldumynų receptus, naudodami turimus produktus.
Pyrago „Riešutai” ypatybė ta, kad jo receptūra buvo specialiai sukurta kepimui riešutų formos formelėse, nuo kurių ir kilo jo pavadinimas.
Virintas sutirštintas pienas buvo naudojamas kaip įdaras ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl patogumo ruošiant – jis buvo paprasta alternatyva sunkiai paruošiamiems kremams.
Mūsų laikais „Riešutai” vis dar išlieka mėgstamiausiu desertu šeimos arbatos vakarėliams ir šventėms
.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- Cukrus – 180 g;
- kepimo milteliai – 15 g;
- miltai – 130 g;
- Kakava – 2 šaukštai;
- Kava – 100 ml.
Kremo ingredientai:
- Sviestas – 200 g;
- virintas sutirštintas pienas – 300 g.
Torto „Žemės riešutai” paruošimas:
Kiaušinius pasūdykite ir išplakite mikseriu iki purumo. Į kiaušinius supilti cukrų ir toliau plakti porą minučių.
Į kiaušinių masę supilti kepimo miltelius, miltus ir persijoti kakavą
.
Užminkykite tirštą sausainių tešlą, į ją dalimis supilkite kavą
. Į multicookerį įdėkite pergamentą, supilkite
į jį
tešlą ir kepkite „Kepimo” režimu 50 minučių. Biskvitą 22 cm skersmens formoje kepkite ne ilgiau kaip 20-25 min. 180 °C temperatūroje
. Kremui sumaišykite minkštą sviestą ir šiltą virintą sutirštintą pieną. Palikite biskvitą atvėsti pergamente, tada jį išimkite ir padalykite į dvi plutas.
Plutą sudėkite į konditerinę formą, formos šonus uždenkite pergamentu. Aptepkite ½ kremo, ant jo uždėkite antrąjį pyragą
. Viršų
aptepkite
likusiu kremu, padėkite pyragą į šaldytuvą 8 valandoms.
Šį pyragą galite papuošti, pavyzdžiui, smulkintais riešutais.

Gausite paprastą tortą su drėgna plutele ir švelniu kremu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


