Sekite mus Facebook'e!
Morkų pyragas – populiarus desertas, pasižymintis švelniu pikantišku skoniu ir drėgna tekstūra. Jis plačiai paplito dėl neįprasto skonio ir paprasto paruošimo.
Klasikiniame morkų pyrago recepte pagrindinis ingredientas yra drėgnos morkos.
Yra daug šio deserto variantų, kai į pagrindinį receptą pridedama kitų ingredientų, pavyzdžiui, grietinėlės arba varškės kremui, apelsinų žievelės arba šokolado glazūros papuošimui.
Morkų pyragas gali tapti bet kokio stalo puošmena, nesvarbu, ar tai būtų šeimos arbatos vakarėlis, ar šventinis renginys
.
Šis desertas patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Cukrus – 150 g;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- Morkos – 200 g;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Miltai – 140 g.
Kremo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: grietinė – 150 g;
- varškės sūris – 150 g;
- cukraus pudros – 3 šaukštai;
- citrinos sultys.
Morkų pyrago paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, plakite iki sodrių putų. Į mišinį supilti augalinį aliejų, suberti miltus ir kepimo miltelius, išminkyti tešlą
. Morkas sutarkuoti stambia tarka ir sudėti į tešlą, išmaišyti. Supilkite tešlą į pergamentu išklotą kepimo formą ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje 35 min.
Kremui grietinę sumaišykite su cukraus pudra ir varške, supilkite citrinos sultis. Biskvitą padalykite į dvi dalis ir kiekvieną jų aptepkite kremu, sudėkite kremo sluoksniais vieną ant kito
. Aptepkite torto šonus ir viršų, apibarstykite citrinos žievele ir palikite šaldytuve 8 valandoms.
Rezultatas – skanus ir sotus morkų pyragas. Jį galima patiekti per šventes ir arbatos vakarėlius.
