Sekite mus Facebook'e!
Sūdyta raudonoji žuvis yra vienas iš populiariausių kulinarinių delikatesų, garsėjantis neįprastu skoniu ir universalumu. Raudonajai žuviai paprastai priskiriamos tokios rūšys kaip lašiša, upėtakis, lašiša ir rausvoji lašiša
. Pagrindinis šios žuvies paruošimo vartojimui procesas yra sūdymas, kuris ne tik pagerina skonį, bet ir prailgina galiojimo laiką.
Žuvies sūdymas yra vienas seniausių konservavimo būdų,
kurį
naudojo dar mūsų protėviai
.
Šis metodas kovoja su mikrobų augimu ir gedimu, todėl žuvis tampa saugesnė ir skanesnė.
Sūdymo procesas ne tik pakeičia žuvies skonį, bet ir tekstūrą, todėl ji tampa minkšta ir švelni, lengvai virškinama.
Sudedamosios dalys:
- raudona žuvis;
- rupi druska – 400 g;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai.
Sūdytos raudonos žuvies paruošimas:
Žuvį padalykite į sluoksnius, išimkite visus kaulus, vidurius, bet palikite odą. Sudėkite žuvies odą ant kepimo skardos, filė dalimi į viršų
. Didelei žuviai reikia berti daug druskos. Apibarstykite žuvį druska, įtrinkite ją į ląstelieną
. 5-6 val. palikite visą žuvį giliame inde, kad pasišalintų drėgmė. Tuomet žuvį pakabinkite ir palikite taip 7-8 valandas. Žuvį galite pakabinti, pavyzdžiui, garaže
. Kai žuvis išdžius, nuimkite jos odą ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite gabalėlius į indą ir užpilkite augaliniu aliejumi, išmaišykite.
Tada sandariai sudėkite žuvį į indą, ant viršaus pagal skonį įberkite šiek tiek rausvųjų pipirų.
Uždarykite žuvį inde ir palikite ją kelioms valandoms. Tokią žuvį galite valgyti iš karto, tačiau papildomai marinuojant su pipirais ji taps dar skanesnė.
