Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Žuvis pietums arba vakarienei

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šiam patiekalui geriau rinktis rausvąją lašišą, nors galima gaminti ir iš kitos žuvies. Žuvį iškepsime kartu su bulvėmis – tai jūsų garnyras.

Kepimui reikės šių ingredientų:

rausvosios

lašišos,

1,3-1,5 kg;

– riebios grietinės ir majonezo, po 150 g;

– druskos, pipirų, žolelių ir kitų prieskonių pagal skonį;

– sūrio, 200 g; –

didelių bulvių, 3 vnt.

Gaminimo procesas

Supjaustykite žuvį porcijomis.

Sumaišome grietinę su majonezu, žolelėmis pagal skonį, druska ir pipirais.

Žuvį pamerkiame į padažą ir gerai sutepame, indą uždengiame, dedame 1-2 val. į šaldytuvą.

Kepimo formą pripildome bulvių apskritimais, pasūdome ir ant viršaus dedame žuvies gabalėlius

.

Uždenkite formą folija ir kepkite apie 30 min. 200 laipsnių temperatūroje.

Nuimkite foliją, apibarstykite žuvį sūriu ir grąžinkite į orkaitę 7 min. be folijos

.

Рыба на обед или ужин

Patarimas: galite imti daugiau bulvių. Kad patiekalas būtų sultingas, nelaikykite jo orkaitėje per ilgai ir prieš tai nenuimkite folijos. Į patiekalą taip pat galite įberti saldžiosios paprikos, ji žuviai suteiks ypatingo skonio ir aromato. Nepakenks ir rūkyta paprika.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *