Sekite mus Facebook'e!
Šiam patiekalui geriau rinktis rausvąją lašišą, nors galima gaminti ir iš kitos žuvies. Žuvį iškepsime kartu su bulvėmis – tai jūsų garnyras.
Kepimui reikės šių ingredientų:
–
rausvosios
lašišos,
1,3-1,5 kg;
– riebios grietinės ir majonezo, po 150 g;
– druskos, pipirų, žolelių ir kitų prieskonių pagal skonį;
– sūrio, 200 g; –
didelių bulvių, 3 vnt.
Gaminimo procesas
Supjaustykite žuvį porcijomis.
Sumaišome grietinę su majonezu, žolelėmis pagal skonį, druska ir pipirais.
Žuvį pamerkiame į padažą ir gerai sutepame, indą uždengiame, dedame 1-2 val. į šaldytuvą.
Kepimo formą pripildome bulvių apskritimais, pasūdome ir ant viršaus dedame žuvies gabalėlius
.
Uždenkite formą folija ir kepkite apie 30 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Nuimkite foliją, apibarstykite žuvį sūriu ir grąžinkite į orkaitę 7 min. be folijos
.
Patarimas: galite imti daugiau bulvių. Kad patiekalas būtų sultingas, nelaikykite jo orkaitėje per ilgai ir prieš tai nenuimkite folijos. Į patiekalą taip pat galite įberti saldžiosios paprikos, ji žuviai suteiks ypatingo skonio ir aromato. Nepakenks ir rūkyta paprika.
