Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Žuvies nebekepu. Nebrangu ir sveika: sultinga jūros lydeką keptuvės padaže

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Europinė jūrų lydekos yra nuostabi žuvis, nes ji yra gana pigi, o kartu gali būti skani ir sveika. Jūrų lydekos dar vadinamos merluza, tai balta žuvis

, kuri laikoma mažai kaloringa žuvimi, t. y. galima sakyti, kad ši žuvis yra dietinė. Žinoma, kepant jūros lydeką, kalorijų skaičius padidėja maždaug 40-50 g.

Jūrinės lydekos nauda yra ne tik mažas kalorijų skaičius, bet ir daugybė vitaminų bei mineralinių medžiagų. Pavyzdžiui, žuvyje yra daug omega-3 rūgščių ir vitaminų A, BB E ir C.

Troškinkime jūros lydeką kartu, pasigaminkime sultingą ir aromatingą žuvį vakarienei.

Troškintos jūros lydekos ingredientai:

  • Ingredientai: jūros lydekos – 1 kg;
  • lauro lapai – 2 vnt;
  • Juodieji pipirai – 10 vnt;
  • Druska – ⅓ šaukštelio;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Morkos – 1 vnt;
  • Miltai – 1 valgomasis šaukštas;
  • Žuvies sultinys – 200 ml;
  • grietinė – 150 g;
  • Cukrus – žiupsnelis.

Troškintos jūros lydekos gaminimas:

Išvalytą jūros lydeką supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į puodą. Žuvį pabarstykite druska, juodaisiais pipirais, įdėkite lauro lapų

Rekomenduojame:  Moliūgų pyragas

. Žuvį užpilkite vandeniu, kad jis visiškai apsemtų. Užvirus virkite 15 minučių po dangčiu

. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morkas supjaustykite plonais strypeliais. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus ir morkas, supilkite miltus, išmaišykite.

Sudėkite žuvį į dubenį

.

Рыбу больше не жарю. Недорого и полезно: сочный хек в соусе на сковороде

Sultinį perkoškite ir supilkite į svogūnus ir morkas, įpilkite grietinės ir išmaišykite.

Рыбу больше не жарю. Недорого и полезно: сочный хек в соусе на сковороде

Kol padažas troškinasi, iš atvėsusios žuvies išimkite kaulus. Sudėkite žuvies gabaliukus į padažą ir troškinkite 5 minutes ant silpnos ugnies.

Рыбу больше не жарю. Недорого и полезно: сочный хек в соусе на сковороде

Prie šios jūros lydekos tinka ryžių, bulvių ar net perlinės košės garnyras.

Рыбу больше не жарю. Недорого и полезно: сочный хек в соусе на сковороде

Ši žuvis taps mėgstamiausia ant jūsų stalo.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *