Sekite mus Facebook'e!
Europinė jūrų lydekos yra nuostabi žuvis, nes ji yra gana pigi, o kartu gali būti skani ir sveika. Jūrų lydekos dar vadinamos merluza, tai balta žuvis
, kuri laikoma mažai kaloringa žuvimi, t. y. galima sakyti, kad ši žuvis yra dietinė. Žinoma, kepant jūros lydeką, kalorijų skaičius padidėja maždaug 40-50 g.
Jūrinės lydekos nauda yra ne tik mažas kalorijų skaičius, bet ir daugybė vitaminų bei mineralinių medžiagų. Pavyzdžiui, žuvyje yra daug omega-3 rūgščių ir vitaminų A, BB E ir C.
Troškinkime jūros lydeką kartu, pasigaminkime sultingą ir aromatingą žuvį vakarienei.
Troškintos jūros lydekos ingredientai:
- Ingredientai: jūros lydekos – 1 kg;
- lauro lapai – 2 vnt;
- Juodieji pipirai – 10 vnt;
- Druska – ⅓ šaukštelio;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Morkos – 1 vnt;
- Miltai – 1 valgomasis šaukštas;
- Žuvies sultinys – 200 ml;
- grietinė – 150 g;
- Cukrus – žiupsnelis.
Troškintos jūros lydekos gaminimas:
Išvalytą jūros lydeką supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į puodą. Žuvį pabarstykite druska, juodaisiais pipirais, įdėkite lauro lapų
. Žuvį užpilkite vandeniu, kad jis visiškai apsemtų. Užvirus virkite 15 minučių po dangčiu
. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morkas supjaustykite plonais strypeliais. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus ir morkas, supilkite miltus, išmaišykite.
Sudėkite žuvį į dubenį
.
Sultinį perkoškite ir supilkite į svogūnus ir morkas, įpilkite grietinės ir išmaišykite.
Kol padažas troškinasi, iš atvėsusios žuvies išimkite kaulus. Sudėkite žuvies gabaliukus į padažą ir troškinkite 5 minutes ant silpnos ugnies.
Prie šios jūros lydekos tinka ryžių, bulvių ar net perlinės košės garnyras.
Ši žuvis taps mėgstamiausia ant jūsų stalo.
