Sekite mus Facebook'e!
Žuvies kotletai – tai patiekalas, kurį galima pagaminti iš įvairių rūšių žuvies.
Žuvies kotletus galima kepti keptuvėje, orkaitėje arba virti garuose
.
Priklausomai nuo gaminimo būdo gali pasikeisti patiekalo skonis
. Norėdami paįvairinti kotletų skonį, galite pridėti įvairių ingredientų: svogūnų, česnakų, žolelių, prieskonių ir džiūvėsėlių.
Taip pat galite eksperimentuoti su ingredientų proporcijomis, kad rastumėte jums tinkamiausią receptą.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: jūros lydekos – 1 100 g;
- svogūnai – 900 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- druska – šaukštelis;
- česnako – 2 skiltelės;
- sviestas – 80 g.
Žuvies kotletų paruošimas:
Išvalykite jūros lydeką, pašalinkite stambius kaulus, supjaustykite nedideliais kubeliais svogūną. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūną, kol suminkštės, įberkite druskos ir pipirų
. Į svogūną sudėkite sviestą, įspauskite česnaką, išmaišykite ir kepkite 2-3 min. Per mėsmalę pertrinkite žuvį, tada – pakepintus svogūnus
. Į mišinį įmuškite kiaušinį, visus komponentus kruopščiai sumaišykite į vientisą faršą. Palikite faršą 10 minučių, tada suformuokite kotletus
. Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite kotletus, kol taps auksinės spalvos.
Taip gausite paprastus, bet skanius jūros lydekos kotletus. Jei norite, kotletus galite apvolioti džiūvėsėliuose arba miltuose.
