Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Žuvį pagal šį receptą kepu jau 15 metų. Taip pat gerai kaip lašiša ir upėtakis: balta žuvis su daržovėmis

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Baltosios žuvys – tai apibendrintas daugelio rūšių žuvų, kurių mėsa yra šviesios spalvos, pavadinimas. Tai, pavyzdžiui, menkė, juodadėmė menkė, plekšnė, plekšnė, paltusas ir kt.

Baltoji žuvis yra vertingas baltymų, vitaminų ir mineralų šaltinis

.

Dėl savo sudėties baltoji žuvis gali turėti teigiamą poveikį žmogaus organizmui. Baltoji žuvis gerina širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, padeda mažinti cholesterolio kiekį kraujyje, taip pat stimuliuoja smegenų veiklą

. Į savo mitybos racioną būtina įtraukti baltosios žuvies mėsos. Paruošti, beje, menkės, juodadėmės menkės ar polako mėsą nėra sudėtinga. Papasakosime, kaip skaniai iškepti baltąją žuvį.

Ingredientai: 1:

  • Žuvis – 1 kg;
  • Prieskoniai žuviai – 1 šaukštelis;
  • Paprikos – 1 šaukštelis;
  • džiovinti česnakai – 1 šaukštelis;
  • Raudonasis svogūnas – 1 vnt;
  • Morkos – 2 vnt;
  • cukinija – 2 vnt;
  • Raudonoji paprika – 2 vnt;
  • Augalinis aliejus – 50 ml;
  • Druska – 2 šaukšteliai;
  • raudonėlis – 1 šaukštelis.

Keptos žuvies paruošimas:

Žuvį nuplaukite, išvalykite nuo žiaunų, pelekų, galvos ir vidaus organų. Padarykite nedidelius įpjovimus skersai žuvies, įdėkite ją į celofaninį maišelį

Rekomenduojame:  Trapus senatoriškas pyragas. Senovinis namų arbatos vakarėlio receptas

, pabarstykite žuvį druska, paprika, žuvies prieskoniais ir džiovintais česnakais, išmaišykite.

По этому рецепту готовлю рыбу вот уже 15 лет. Не хуже семги и форели: белая рыба с овощами

Maišelį užriškite ir palikite žuvį marinuotis 30 minučių.

По этому рецепту готовлю рыбу вот уже 15 лет. Не хуже семги и форели: белая рыба с овощами

Svogūnus supjaustykite ketvirčiais, o morkas – apskritimais. Svogūnus ir morkas sudėkite į kepimo formą.

Cukinijas supjaustykite mažais gabalėliais, o nuluptą raudonąją papriką – nulupkite. Sudėkite cukinijas ir paprikas į kepimo formą kartu su svogūnais ir morkomis

. Daržoves pasūdykite, pabarstykite raudonėliais, apšlakstykite aliejumi ir sumaišykite rankomis. Ant daržovių sluoksnio sudėkite žuvį ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.

По этому рецепту готовлю рыбу вот уже 15 лет. Не хуже семги и форели: белая рыба с овощами

Taip gausime sultingą baltą žuvį su daržovių garnyru. Patiekalas tinka ir vakarienei, ir šventiniam stalui.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *