Sekite mus Facebook'e!
Baltosios žuvys – tai apibendrintas daugelio rūšių žuvų, kurių mėsa yra šviesios spalvos, pavadinimas. Tai, pavyzdžiui, menkė, juodadėmė menkė, plekšnė, plekšnė, paltusas ir kt.
Baltoji žuvis yra vertingas baltymų, vitaminų ir mineralų šaltinis
.
Dėl savo sudėties baltoji žuvis gali turėti teigiamą poveikį žmogaus organizmui. Baltoji žuvis gerina širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, padeda mažinti cholesterolio kiekį kraujyje, taip pat stimuliuoja smegenų veiklą
. Į savo mitybos racioną būtina įtraukti baltosios žuvies mėsos. Paruošti, beje, menkės, juodadėmės menkės ar polako mėsą nėra sudėtinga. Papasakosime, kaip skaniai iškepti baltąją žuvį.
Ingredientai: 1:
- Žuvis – 1 kg;
- Prieskoniai žuviai – 1 šaukštelis;
- Paprikos – 1 šaukštelis;
- džiovinti česnakai – 1 šaukštelis;
- Raudonasis svogūnas – 1 vnt;
- Morkos – 2 vnt;
- cukinija – 2 vnt;
- Raudonoji paprika – 2 vnt;
- Augalinis aliejus – 50 ml;
- Druska – 2 šaukšteliai;
- raudonėlis – 1 šaukštelis.
Keptos žuvies paruošimas:
Žuvį nuplaukite, išvalykite nuo žiaunų, pelekų, galvos ir vidaus organų. Padarykite nedidelius įpjovimus skersai žuvies, įdėkite ją į celofaninį maišelį
, pabarstykite žuvį druska, paprika, žuvies prieskoniais ir džiovintais česnakais, išmaišykite.
Maišelį užriškite ir palikite žuvį marinuotis 30 minučių.
Svogūnus supjaustykite ketvirčiais, o morkas – apskritimais. Svogūnus ir morkas sudėkite į kepimo formą.
Cukinijas supjaustykite mažais gabalėliais, o nuluptą raudonąją papriką – nulupkite. Sudėkite cukinijas ir paprikas į kepimo formą kartu su svogūnais ir morkomis
. Daržoves pasūdykite, pabarstykite raudonėliais, apšlakstykite aliejumi ir sumaišykite rankomis. Ant daržovių sluoksnio sudėkite žuvį ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
Taip gausime sultingą baltą žuvį su daržovių garnyru. Patiekalas tinka ir vakarienei, ir šventiniam stalui.
