Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Žiemos vyšnių pyragas. Tikra kulinarinė pasaka: paprastas kefyro receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragas ant kefyro „Žiemos vyšnia” yra ne tik puikus skanėstas, bet ir namų jaukumo bei šilumos simbolis. Jis džiugina skoniu ir aromatu, kuriame sėkmingai dera tešlos lengvumas ir sodri vyšnių rūgštelė. Šio pyrago gaminimo procesas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, todėl juo gali mėgautis kiekvienas, norintis pradžiuginti save ir savo artimuosius.

Pagrindinis šio deserto ingredientas yra kefyras, kuris tešlai suteikia neįtikėtino akytumo ir švelnumo.

Vyšnios savo ruožtu suteikia ryškią spalvą ir išskirtinį skonį, sukurdamos puikią saldumo ir rūgštumo pusiausvyrą.

„Žiemos vyšnios” puikiai tinka bet kokiai šventei ar šeimos šventei, taip pat yra puikus skanėstas arbatėlei šaltais žiemos vakarais.

Sausainio ingredientai:

  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Cukrus – 120 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Kefyras – 300 ml;
  • Miltai – 300 g;
  • Sviestas – 70 g;
  • Kepimo soda – 1 šaukštelis;
  • actas – 1 valgomasis šaukštas.

Kremo ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: grietinė – 500 g;
  • kondensuotas pienas – 200 g;
  • vyšnios – 200 g.

Torto „Žiemos vyšnios” paruošimas:

Rekomenduojame:  "Mannik-cupcake". Kefyro su obuoliais receptas: prieinamiausi ingredientai

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir cukrų, supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite. Į mišinį persijokite miltus, suminkykite tešlą kaip blynams

. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į tirštą tešlą, išmaišykite. Į tešlą supilkite sodą, supilkite actą ir išmaišykite

. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir supilkite ant jos tešlą, paskirstykite ją po visą paviršių. Biskvitą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Kremui grietinę sumaišykite su kondensuotu pienu, plakite, kol sutirštės. Jei kremas nesutirštėja, galite įdėti tirštiklio

. Biskvitą padalykite į nedidelius 3×3 cm dydžio kubelius. Dalį kubelių suberkite į kremą, išmaišykite ir sudėkite į tešlos žiedą.

Kiekvieną kremo kubelių sluoksnį apibarstykite vyšniomis

.

Nepamirškite nuo vyšnių pašalinti kauliukų

. Likusius kubelius sudėkite į likusį kremą, užbaigkite sluoksnius su kremo kubeliais ir viršų apibarstykite vyšniomis.

Tortą 2-3 val. palikite šaldytuve

.

Торт “Зимняя вишня”. Настоящая кулинарная сказка: простой рецепт на кефире

Sukietėjus tešlos žiedą nuimkite nuo torto ir papuoškite šokolado pasta arba kapotu šokoladu pagal pageidavimą. Gausite skanų ir paprastą pyragą „Žiemos vyšnios”.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *