Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Žiemai marinuoti pomidorai ir agurkai be sterilizacijos. Receptas, kurio visi prašo

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mūsų šeimoje vaikai ginčydavosi dėl to, ką šiandien išnešime iš rūsio. Mano dukra dievina pomidorus, o sūnus tiesiog negali gyventi be agurkų. O kai gavome ir agurkų, ir pomidorų stiklainius, jie greitai sugedo ir teko juos išmesti. Neseniai radau puikią išeitį iš mūsų keblios situacijos. Dabar konservuoju agurkus kartu su pomidorais, ir nė vienas iš mano namiškių nesijaučia nuskriaustas.

Dalijuosi su jumis universaliu žiemos maisto gaminimo receptu. Juk galite naudoti ne tik agurkus ir pomidorus, bet ir paprikas, griežinėliais pjaustytas cukinijas, žiedinius kopūstus ir visas jums patinkančias vasaros dovanas. Kadangi mano šeima mėgsta tik agurkus ir pomidorus, siūlau jums savo gaminimo receptą.

.

Vienam trijų litrų stiklainiui reikės:

Pomidorų ir agurkų – kiek tilps į stiklainį;

Druskos – 1 valgomasis šaukštas,

Cukraus – 3 valgomieji šaukštai

, 9 proc. acto – 3 valgomieji šaukštai

, Česnako

– 3

4 skiltelės

, Saldžiosios paprikos – 5 vienetai,

Juodųjų pipirų – 8-10 vienetų

Krapų daigų, krienų lapų, vyšnių, serbentų.

Rekomenduojame:  Puikūs rauginti kopūstai: kaip paruošti traškų ir sveiką užkandį

Kaip konservuoju:

Į stiklainio dugną išdėlioju krienų lapus, krapų skėtį, vyšnių lapus ir serbentus, taip pat iš karto sudedu česnako skilteles. Jei mėgstate aštriai, galite įdėti raudonosios aštriosios paprikos. Kitame etape išdėlioju vidutinio dydžio agurkus, maždaug iki pusės stiklainio, o tada doplozhivayut į viršų mažus tvirtus pomidorus. Pomidorus

praduriu

dantų krapštuku ties koteliu, kad jie nesutrūkinėtų, kai juos apipilsite verdančiu vandeniu.

Tada į stiklainį su daržovėmis supilu statų verdantį vandenį, uždengiu geležiniu dangteliu ir palieku 15 minučių. Praėjus nustatytam laikui, vandenį iš stiklainio vėl supilu į puodą, suberiu druską, cukrų, prieskonius ir užvirinu. Tada marinatą nukeliam nuo ugnies ir į jį įpilame acto. Gerai išmaišau, supilu marinatą į stiklainį ir uždengiu sterilizuotu dangteliu. Patikrinu, ar stiklainis gerai užsandarintas – apverčiu jį aukštyn kojomis, jei niekur (dangtelio srityje) niekas neišteka, dangtelį nuleidžiu ir uždengiu kuo nors šiltu, kol atvės.

Gero apetito!

.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *