Sekite mus Facebook'e!
Vyšnių želė yra ne tik skanus skanėstas, bet ir tikras vasaros gausos simbolis. Ryški, kvapni ir švelnios tekstūros želė puikiai atskleidžia sodrų prinokusių vyšnių skonį ir lengvą rūgštelę. Šis desertinis patiekalas vertinamas dėl savo universalumo: jį galima patiekti kaip savarankišką skanėstą, juo sluoksniuoti tortus ir pyragus arba juo gardinti varškės ir grietinėlės desertus.
Be turtingo skonio, vyšnių želė naudinga dėl vitaminų, antioksidantų ir organinių rūgščių, kurių gausu pačiose uogose. Ji patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams, ypač jei bus patiekiama gražiuose kremuose, su mėtomis, grietinėle ar jogurtu. O žiemos mėnesiais stiklainis naminės želė bus tikras saulėtos vasaros prisiminimas.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: vyšnios – 500 g;
- cukraus – 80 g;
- vandens – 640 ml;
- želatina – 10 g.
Vyšnių želė paruošimas:
Želatiną užpilkite 40 g vandens. Palikite želatiną brinkti 5-6 min.
Į puodą supilkite vyšnias ir cukrų, supilkite vandenį, mišinį užvirinkite. Užvirus virkite vyšnias 3-4 minutes.
Į karštą kompotą supilkite želatiną, išmaišykite ir per sietelį perkoškite į atskirą indą. Vyšnias pertrinkite per sietelį.
Palikite želė atvėsti kambario temperatūroje, o tada šaldytuve, kol sustings. Gausite skanią, sodrią vyšnių želė.
