Sekite mus Facebook'e!
Tokį gražų ir skanų desertą tikrai galite pasiūlyti savo svečiams.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
–
bet kokios rūšies vyšnių be kauliukų, 600 g;
– cukraus, 400 g;
– konjako ar kito alkoholio, 50 ml;
– želatinos, 75 g; –
karšto vandens, 100 ml;
– riebaus pieno, 900 ml; – riebios
grietinės, 400 ml; –
vyšnių ir obuolių, mėtų.
Gaminimo procesas
Vyšnios tinka šviežios, šaldytos arba savo sultyse
. Vyšnios sumaišomos su 200 g cukraus, brendžiu ir sutrinamos blenderiu iki tyrės.
Želatina sumaišoma su karštu vandeniu, išmaišoma iki vientisos masės – jei turite greitai tirpstančią
. Šilta želatina sumaišoma su vyšniomis, viskas išmaišoma iki vientisos masės.
Obuoliai – pora gabalėlių, supjaustomi į 4 dalis
.
Stiklinės dedamos ant obuolių skiltelių, kad jos stovėtų nuožulniai
.
Visa tai turi stovėti ant padėklo
. Į stiklines supilti vyšnių masę ir padėti 1 valandai į šaldytuvą.
Pieną sumaišyti su grietine, 200
g
cukraus.
25 g želatinos užpilti karštu vandeniu, išmaišyti ir sujungti su pieno ir grietinės mišiniu.
Uždėti ant viryklės ir užvirinti
.
Supilkite mišinį į stiklines su vyšniomis. Dėkite į šaldytuvą 1-1,5 h.
Patiekdami papuoškite vyšniomis ir mėtų lapeliais.
Patarimas: galite naudoti bet kokią želatiną, tačiau paruoškite ją pagal instrukciją. Tokį desertą galima pagaminti ir iš citrusinių vaisių – apelsinų ar mandarinų, nulupus skilteles ir susmulkinus masę blenderiu.
