Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vyšnių likeris be degtinės ir kauliukų „Primadonna”

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kai vertinate kažką tikro, šis likeris atvers jūsų akis į tiesą!

Technologija yra sudėtingesnė nei pirmuoju atveju ir primena vyno gamybą. Tačiau skonis švelnesnis, nėra alkoholio kvapo, o stiprumas mažesnis.

Sudedamosios dalys:

  • vyšnios – 2 kg;
  • cukrus – 800 gramų;
  • vanduo – 250–300 ml.

Dėmesio!  Patartina neplauti uogų ir jų neskinti iškart po lietaus, kad ant odelės liktų laukinių vyno mielių, kitaip likeris gali nesufermentuotis . Jei teko plauti nešvarias vyšnias, naudokite pirktines vyno mieles (niekada nepresuotas ar sausas kepimo mieles) arba 2–3 dienas prieš įpilant žaliavas pasigaminkite raugą iš razinų. Kad misa neužkrėstų pelėsiu ar kitais mikroorganizmais, sterilizuokite stiklainį verdančiu vandeniu, kruopščiai atrinkite vyšnias (neturėtų būti pelijusių uogų) ir dirbkite tik nuplautomis rankomis.

Receptas

1. Išspauskite prinokusių vyšnių kauliukus, atsargiai, kad neišsilietų sultys. Į trijų litrų stiklainio dugną supilkite 200 gramų cukraus, tada supilkite išsiskyrusias sultis.

2. Sluoksniais sudėkite vyšnias be kauliukų ir likusį cukrų (600 gramų).

3. Vandenį pilkite iki pečių, o ne iki kaklo, nes fermentacijos metu išsiskirs putos ir dujos, kurioms reikia laisvos vietos.

Rekomenduojame:  Visi mano klasės draugai norėjo šio recepto. Švelnus obuolių pyragas su grietinėlės įdaru

4. Ant stiklainio kaklelio uždėkite vandens sandariklį arba užsimaukite medicininę pirštinę, kurios viename iš pirštų adata padarykite mažą skylutę. Be to, pirštinę virve arba guminiu žiedu apriškite aplink kaklą.

5. Stiklainį su likeriu padėkite į šiltą (18–29 °C), tamsią vietą arba uždenkite storu audiniu. Po 8–36 valandų turėtų atsirasti putų, pirštinė bent šiek tiek išsipūsti arba oro kamera turėtų pradėti burbuliuoti. Tai reiškia, kad fermentacija vyksta normaliai.

Priklausomai nuo temperatūros ir mielių aktyvumo, naminis vyšnių likeris fermentuojasi 25–55 dienas. Tada pirštinė išleidžia orą (vandens sandariklis nustoja burbuliuoti) ir beveik visos putos išnyksta. Tai reiškia, kad galite pereiti prie kito etapo.

6. Nupilkite likerį iš stiklainio. Šiems tikslams galite naudoti įprastą nailono dangtelį su skylutėmis. Nuosėdos neturėtų jūsų varginti, svarbiausia atsikratyti likusių vyšnių.

7. Po dviejų dienų nusėdimo hermetiškai uždarytame inde, išimkite gėrimą iš nuosėdų, tada filtruokite per kelis marlės ir vatos sluoksnius .

8. Paruoštą likerį supilkite į butelius laikymui, užkimškite. Perkelkite į šaldytuvą, rūsį arba pusrūsį, kurio temperatūra 3–16 °C, ir laikykite bent 45 dienas brandinami, kad pagerėtų skonis.
Laikyti tamsioje, vėsioje vietoje, geriausia tamsaus stiklo buteliuose, galiojimo laikas – iki 3 metų. Stiprumas – 9–12 laipsnių.

Rekomenduojame:  Salotos "Princas" šventiniam stalui. Gražios, skanios ir ekonomiškos salotos

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.