Sekite mus Facebook'e!
Vienas sveikiausių maisto produktų, kuris kainuoja nedaug ir kurį galima įsigyti kiekvienoje parduotuvėje, yra avižiniai dribsniai. Avižiniuose dribsniuose yra daug sveikų medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų A, B1, B2, B6, E, K, PP, mineralų – kalio, kalcio, magnio, geležies ir kitų, antioksidantų ir skaidulinių medžiagų. Dribsniai gali turėti teigiamą poveikį žmogaus sveikatai. Pavyzdžiui, mažina cholesterolio kiekį, gerina virškinimą, kontroliuoja cukraus kiekį kraujyje
. Renkantis avižinius dribsnius reikėtų atkreipti dėmesį į jų sudėtį. Geriausia rinktis tokius dribsnius, kuriuose nėra pridėtinio cukraus ir kitų sudedamųjų dalių.
Papasakosime, kokių naudingų kepinių galite pasigaminti iš avižinių dribsnių.
1 recepto ingredientai:
- Avižiniai dribsniai – 200 g;
- kopūstai – 200 g;
- Vanduo;
- Druska – žiupsnelis;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Naminis jogurtas – 4 šaukštai;
- petražolių – žiupsnelis;
- Porai;
- Parmezanas.
Avižinio pyrago paruošimas:
Sudėkite kopūstus į puodą ir užpilkite vandeniu.
Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius su naminiu jogurtu
, druska ir
maltais juodaisiais pipirais. Porus ir petražoles smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į kiaušinių ir jogurto mišinį.
Į mišinį sudėkite kopūstus, prieš tai atskirdami juos nuo vandens. Į mišinį supilkite maltus avižinius dribsnius, išminkykite tešlą
. Tešlą sudėkite į skardą, ant viršaus užberkite parmezano. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite pyragą, kol įgaus auksinę spalvą
. Kai viena pyrago pusė paruduos, plokščia lėkšte perkelkite kitą pusę ant dugno ir kepkite po dangčiu.
Gaunasi sotus avižinių dribsnių pyragas. Jei norite, vietoj porų į pyragą galite įdėti žaliųjų svogūnų.
2 recepto ingredientai:
- Avižiniai dribsniai – 200 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- Jogurtas – 2 šaukštai;
- Žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- Avokadų aliejus;
- Mozzarella.
Avižinių dribsnių blynų paruošimas:
Į blenderio indą sumalame avižinius dribsnius, į juos įmušame kiaušinius, įberiame druskos. Vėl suplakame avižinius dribsnius ir kiaušinius
, supilame
tirštą tešlą į dubenį
. Į tešlą supilame jogurtą, išmaišome. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustome ir įmaišome į tešlą. Avokadų aliejuje keptuvėje apkepkite nedidelius avižinių dribsnių paplotėlius
. Sutarkuokite stambiai tarkuotą mocarelą ir apibarstykite paplotėlių viršų. Kepkite iš visų pusių, kol apskrus.
Gausite apskrudusias, aromatingas avižinių dribsnių bandeles. Recepte avokadų aliejų taip pat galima pakeisti alyvuogių aliejumi.
3 recepto ingredientai:
- cukinija – vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- avižiniai dribsniai – 4 šaukštai;
- sūris – 100 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis.
Cukinijų pyrago paruošimas:
Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, nuspauskite drėgmės perteklių ir pabarstykite druska. Vėl išspauskite cukiniją nuo sulčių, sumaišykite su smulkintais avižiniais dribsniais
. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir kartu su kiaušiniais sudėkite į avižinius dribsnius ir cukiniją, išmaišykite. Pabarstykite tešlą juodaisiais pipirais ir sudėkite
į pergamentu išklotą kepimo skardą
.
Išlyginkite tešlą per visą kepimo skardos paviršių. Kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Ant tokio plono pyrago galite dėti sūrio ir daržovių, išeis pica. Tai puikus variantas pusryčiams.
Recepto Nr. 4 ingredientai:
- Avižiniai dribsniai – 200 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Jogurtas – 3 šaukštai;
- Druska – žiupsnelis;
- Raudonųjų pipirų – žiupsnelis;
- Itališkos žolelės;
- Mozzarella;
- petražolės – ryšulėlis;
- Avokadų aliejus.
Avižinių dribsnių tortilijų paruošimas:
Avižinius dribsnius sumalame iki miltų konsistencijos. Atskirame dubenyje išplakame kiaušinius, sudedame jogurtą, druską, žiupsnelį raudonųjų pipirų ir itališkų žolelių, išmaišome.
Kiaušinių masę supilame į maišytuvą su avižiniais dribsniais ir plakame, kol šiek tiek sutirštėja. Susmulkinkite petražoles ir stambiai sutarkuokite mocarelą
. Keptuvę patepkite avokadų aliejumi ir ant jos paviršiaus lygiu sluoksniu supilkite ½ tešlos. Pabarstykite tešlą sūriu ir žolelėmis ir supilkite likusią tešlą
. Apkepkite plokštainį iš abiejų pusių, kol paruduos.
Plokštainio viršų galite apibarstyti likusiu sūriu ir kepti su sūrio kepurėle. Taip pagaminsite sočią vakarienę arba pietus iš sūrių avižinių paplotėlių.
