Sekite mus Facebook'e!
Duonos užtepėlės buvo ir tebėra populiarios daugelyje Europos šalių. Vokiečiai ypač mėgsta įvairias tešlas ir paštetus. Šie žmonės tiesiog pamišę dėl įvairiausių įdomių ir neįprastų duonos užtepėlių. Be tipiškų paštetų su vištiena, menkės kepenėlėmis, žąsiena ir kt., yra paštetų su gilės, grybais, ikrais ir net triufeliais.
Paštetų ir paštetų vartojimo kultūra pamažu išplito ir kitose šalyse. Kai kur paštetų idėja neprigijo, pavyzdžiui, pietinėse valstijose, o kitur ji tapo mėgstama.
Dauguma vokiečių paštetus gamina patys. Kurkime ir mes savo naminius makaronus.
Obuolių vokiškų makaronų ingredientai:
- Sviestas – 30 g;
- svogūnas – vnt;
- obuolys – vnt;
- graikiniai riešutai – 50 g;
- druskos – žiupsnelis;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- garstyčių – ⅓ šaukštelio.
Obuolių vokiškos pastos paruošimas:
Supjaustykite nedideles bagetės riekeles, apkepkite 10 g sviesto. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su sviestu.
Obuolį supjaustykite kubeliais, sudėkite į svogūną kartu su 10 g sviesto ir lengvai pakepinkite
.
Obuolius ir svogūnus sudėkite į blenderio dubenį
. Susmulkinkite graikinius riešutus
, suberkite
juos
į
obuolius ir svogūnus ir sutrinkite blenderiu iki vientisos masės.
Į mišinį įberkite garstyčių, druskos ir juodųjų pipirų ir dar kartą sutrinkite
.
Tešlą užtepkite ant duonos.
