Sekite mus Facebook'e!
Mėsos troškinys – tai patiekalas, turintis ilgą istoriją ir paplitęs įvairių pasaulio tautų virtuvėse. Sunku tiksliai nustatyti, kada ir kur mėsos apkepas atsirado pirmą kartą, tačiau galima daryti prielaidą, kad tai įvyko senovėje. Tikriausiai mėsos troškiniai buvo populiarūs senovėje, nes jiems paruošti nereikėjo sudėtingų ingredientų ar specialių įgūdžių.
Įvairios šalys turi savitų unikalių mėsos troškinių receptų
.
Pavyzdžiui, rusų virtuvėje populiarus mėsos troškinys su bulvėmis ir svogūnais, o italų virtuvėje – lazanija su malta mėsa ir bešamelio padažu. Šiandien mėsos apkepai išlieka populiarus patiekalas daugelyje pasaulio šalių. Paruoškime mėsos troškinį su daržovėmis.
Ingredientai: 1:
- Maltos mėsos – 500 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- sauso česnako – žiupsnelis;
- kiaušinis – vnt;
- prieskonių mišinys hmeli-suneli – ⅓ šaukštelio;
- džiūvėsėlių – 2 valgomieji šaukštai;
- svogūnas – 2 vnt;
- morkos – vnt;
- saldžioji paprika – vnt;
- pomidorų pasta – valgomasis šaukštas,
- sacebeli padažas – šaukštelis;
- vandens – 200 ml;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- cukraus – 2 šaukšteliai;
- petražolių – ryšulėlis;
- bulvės – 5 vnt.
Mėsos troškinio su daržovėmis paruošimas:
Į maltą mėsą suberkite druską, sausą česnaką, prieskonių mišinį ir džiūvėsėlius. Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį, smulkiai supjaustykite svogūną.
Visus ingredientus sumaišykite su malta mėsa. Antrąjį svogūną supjaustykite plunksnelėmis, porą minučių pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi
. Morkas sutarkuokite stambia tarka, sudėkite prie svogūnų, kartu pakepinkite. Nuluptą saldžiąją papriką supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite prie morkų ir svogūnų
. Į daržovių mišinį supilkite pomidorų pastą ir sacebelių padažą, suberkite cukrų ir juoduosius pipirus, išmaišykite. Supilkite į mišinį vandenį, uždenkite ir troškinkite 7-10 min.
Susmulkinkite petražoles ir įmaišykite į daržovių padažą.
Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais griežinėliais ir
suformuokite nedidelius maltos mėsos rutuliukus, juos įdėkite tarp dviejų bulvių griežinėlių. Mėsos faršą dėkite į bulves kraštu ant keptuvės, taip iš „sumuštinių” padarydami apskritimą.
Į bulvių ir maltos mėsos apskritimo vidurį dedame troškintas daržoves.
Patiekalą paliekame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 minučių.
Jei norite, galite uždengti apkepą folija.
Gausite neįprastą daržovių ir maltos mėsos troškinį.
