Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vištienos sriuba iš Bulgarijos. Geriausia pagalba jūsų skrandžiui

Bulgarijos virtuvė – tai įvairių tautų tradicijų, kurios skirtingais istoriniais laikotarpiais darė įtaką bulgarų kulinarinių įpročių formavimuisi, derinys. Ji pasižymi originalumu ir įvairove, o daugelis patiekalų yra tapę šalies vizitine kortele.

Vienas žymiausių ir populiariausių bulgarų virtuvės patiekalų yra bulgariška sriuba. Ją paprasta paruošti, ją sudaro nedaug ingredientų, tačiau ji pasižymi unikaliu skoniu.

Bulgariška sriuba gali būti patiekiama kaip savarankiškas patiekalas arba kaip priedas prie pagrindinio meniu.

Ingredientai: bulgariška bulvių sriuba:

  • Vištiena – 1/2 kg;
  • Bulvės – 2 vnt;
  • prieskoniai – 2 vnt;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • morkos – 1 vnt;
  • Saldžioji paprika – 1 vnt;
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • Makaronai – 50 g;
  • česnakas – 2 skiltelės;
  • Druska – 1 šaukštelis.

Padažo ingredientai:

  • Kiaušiniai – 1 vnt;
  • graikiškas jogurtas – 100 ml;
  • miltai – 1 valgomasis šaukštas;
  • Natūralus obuolių sidro actas – 1 šaukštelis.

Bulgariškos sriubos paruošimas:

Išvirkite vištieną, nukoškite putas nuo sultinio paviršiaus. Verdant nepamirškite sultinio pasūdyti, tada išimkite vištieną.

Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais

.

Sudėkite bulves į sultinį, virkite, kol bus paruoštos

. Svogūnus smulkiai

supjaustykite

, morkas sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje augaliniame aliejuje pirmiausia pakepinkite svogūnus, tada sudėkite morkas. Supjaustykite

nedideles paprikas, išvalytas nuo vidurių

.

Sudėkite papriką prie svogūnų ir morkų, kelias minutes pakepinkite kartu.

Tada sudėkite apkepą į verdančią sriubą, išmaišykite. Į sriubą įberkite druskos pagal skonį. Nuo vištienos nuimkite odą, padalykite į nedidelius pluoštus

. Padažui inde įmuškite kiaušinį, įpilkite graikiško jogurto, obuolių acto. Sudedamąsias dalis sumaišome su miltais iki vientisos masės

. Į sriubą sudedame vištienos mėsą, makaronus, per spaudimo aparatą perbraukiame česnako skilteles. Į padažą supilame porą samčių sriubos, ji turi sušilti

. Tada į sriubą supilame padažą, išmaišome. Paliekame sriubą užvirti, tada išjungiame ugnį ir paliekame ją po dangčiu 5 minutėms.

Куриный суп из Болгарии. Лучшая помощь вашему желудку

Į receptą vietoj graikiško jogurto galite naudoti kefyrą arba grietinę. Išvirus sriubą rekomenduojame papildyti petražolėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *