Sekite mus Facebook'e!
Paruošti skanią ir sočią vakarienę gali būti gana sudėtinga. Paprastai vakarienei gaminame kotletus, greitai kepame vištieną arba žuvį. Pamažu šie patiekalai pradeda labai nusibosti. Dėl to atsiranda nenoras šio maisto, atsisakome valgyti vėlai
. Vakarienės atsisakymas lemia tai, kad daugelis žmonių pradeda baigti valgyti po 22 val. ar net vėliau. Vengti užkandžiavimo vėlai vakare padės kompetentinga mityba ir įvairi vakarienė. Tai reiškia, kad būtina gaminti ne tik tos pačios rūšies patiekalus
. Paprasti receptai padės paįvairinti mitybą. Jiems nereikia pirkti naujų egzotiškų produktų.
Pakalbėkime apie keptos kiaulienos receptą.
Ingredientai: 1:
- Mėsa – 400 g;
- Bulvės – 4 vnt;
- Svogūnai – 2 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- Pomidoras – 1 vnt;
- Sūris – 100 g;
- Majonezas – 2 šaukštai;
- krapų žalumynai – 10 g;
- Druska – ½ šaukštelio.
Paruošimas:
Supjaustykite kiaulieną nedideliais gabalėliais. Marinatui sumaišykite majonezą su česnako skiltele ir mėsos prieskoniais
. Sumaišykite marinatą su kiauliena ir palikite 15 minučių.
Per tą laiką nuluptas bulves supjaustykite nedideliais griežinėliais, svogūnus – pusžiedžiais, morkas ir pomidorus – žiedais.
Daržoves padalykite į 4 porcijas
.
Bulves sudėkite ant pergamentu uždengtos folijos. Ant bulvių sudėkite svogūnus ir morkas, tada mėsą.
Surinkite pergamentą ir foliją į maišelį. Ant viršaus į maišelius dedame pomidorų plokšteles, maišelius uždarome.
Patiekalą kepame 200 laipsnių temperatūroje 50 minučių.
Sūrį sutarkuojame stambia tarka, krapus susmulkiname. Sūrį ir krapus sumaišome su majonezu. Likus 10 minučių iki kepimo išimkite maišelius, atidarykite juos ir
į kiekvieną maišelį įdėkite po šaukštą majonezo mišinio.
Maišelius išimkite neuždengtus ir kepkite dar 10 minučių.
Iškepusį patiekalą galima pabarstyti paprika.
Gaunasi skanus neįprastos vakarienės variantas.
