Sekite mus Facebook'e!
Labai šokoladinis pyragas, kurį, jei norite, galite aptepti glajumi ir kremu.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
sausainių, 1 kg;
– cukraus, 250 g;
– riešutų, 150 g;
– kakavos, 75 g; –
sviesto, 190 g; –
vanilinio cukraus, 2 pakeliai
; – vandens, 300 ml; –
dvigubos grietinėlės, 150 g;
– šokolado,
150 g.
Paruošimo procesas
Sausainius (galite ištirpinti pieną) paverskite mažais gabalėliais, bet ne trupiniais. Sumaišykite su smulkintais riešutais
. Sumaišykite cukrų su vanile ir vandeniu, sviestą, kakavą, užvirinkite
. Šiltą šokolado sirupą supilkite ant sausainių, gerai išmaišykite.
Paimkite formą ir išklokite masę, gerai ją sutankinkite.
Pašildykite grietinėlę ir joje ištirpinkite šokoladą, išmaišykite iki vientisos masės.
Supilkite glajų ant torto, uždenkite maistine plėvele ir nusiųskite į šaldytuvą 6 valandoms.
Patarimas: be sausainių ir riešutų, galite dėti cukruotų vaisių, džiovintų vaisių, zefyrų ar marmelado.
