Sekite mus Facebook'e!
Kiekvienas virėjas turi savo mėgstamiausias salotas, kurias ruošia nuolat ir kiekvienai šventei. Vieni turi daugybę salotų receptų kiekvienai gyvenimo progai, kiti – vieną salotą visoms šventėms.
Tačiau kartais svečiai ir patys šeimininkai pavargsta nuo tipiškų salotų
.
Paprastai tokiais atvejais verta paįvairinti savo receptų knygą. Ne visi pasirengę ilgai ieškoti naujų skanių salotų. Pasitaiko, kad dietinių salotų naujovės nepateisina skonio lūkesčių
. Nenusiminkite, tereikia šiek tiek palaukti. Pagalvokite, ką mėgstate salotose, o kokie produktai yra tabu
. Mes jums papasakosime vienos iš skanių ir daugeliui optimalių salotų – „Krasna Devitsa” – receptą.
Salotų „Krasnaya Devitsa” ingredientai:
- Virtos vištienos filė – 300 g;
- Korėjietiškos morkos – 200 g;
- Žaliųjų žirnelių – 250 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- pomidorai – 2 vnt;
- Juodieji sezamai – 1 šaukštelis;
- Majonezas – 120 ml.
Salotų „Krasna mergelė” paruošimas:
Ištepkite salotinės dugną majonezo tinkleliu. Virtą vištienos filė supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į salotinę tolygiu sluoksniu
. Vištienos sluoksnį patepkite majonezu, ant jo sudėkite korėjietiškas morkas. Ant morkų sluoksnio suformuokite majonezo tinklelį, supilkite žaliuosius žirnelius. Iš žirnelių iš anksto išpilkite skystį
. Į atskirą indą įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir suplakite. Kiaušinių masę padalykite į dvi dalis. Vieną dalį kiaušinių mišinio supilkite į keptuvę, suformuokite ploną blyną ir apkepkite iš abiejų pusių.
Taip pat apkepkite ir antrąjį blyną
.
Sudėkite abu blynus vieną ant kito ir susukite, supjaustykite nedidelėmis juostelėmis
, šias juosteles dėkite ant sluoksnio su žirneliais paviršiaus, aptepkite majonezu
.
Supjaustykite nedideliais kubeliais supjaustytą pomidorą, dėkite jį ant kiaušinių blyno sluoksnio.
Paruoštas salotas pabarstykite sezamo sėklomis
.
Gausite puikias šventines užkandines salotas naujametiniam stalui.
