Sekite mus Facebook'e!
Abrikosų pyragas yra skanus delikatesas, galintis papuošti bet kurį stalą. Subtilus ir aromatingas, patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.
Abrikosuose yra daug naudingų medžiagų, tokių kaip A, C, E, B grupės vitaminai, taip pat kalio, magnio, kalcio ir kitų mineralų. Jie turi malonų skonį ir aromatą, todėl plačiai naudojami kulinarijoje. Iš abrikosų ruošiami kompotai, uogienės, uogienės, padažai ir, žinoma, pyragėliai. Pyragui gaminti galite naudoti tiek šviežius, tiek konservuotus abrikosus.
Pyragą galima papuošti cukraus pudra, plakta grietinėle ar šviežiomis uogomis.
Šis patiekalas tinka tiek kasdieniniam arbatos gėrimui, tiek šventiniam stalui.
Ingredientai:
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Cukrus – 100 g;
Druska – žiupsnelis;
Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
Augalinis aliejus – 70 ml;
grietinė – 130 g;
Miltai – 220 g;
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
Abrikosai – 350 g.
Ingredientai trupiniams:
Miltai – 50 g;
Cukrus – 50 g;
Šaltas sviestas – 50 g.
Abrikosų pyrago paruošimas:
Kiaušinius plakite mikseriu su vanile ir klasikiniu cukrumi, druska, kol gausis balta masė. Įpilkite grietinės ir sumaišykite ingredientus.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir palaipsniui įmaišykite į kiaušinių mišinį. Minkykite tirštą, minkštą tešlą.
Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite į ją tešlą ir paskirstykite lygiu sluoksniu. Abrikosus supjaustykite griežinėliais ir dėkite ant tešlos.

Blenderiu suplakite miltus su cukrumi ir šaltu sviestu. Gautus trupinius supilkite ant pyrago viršaus.

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Dėl to turime skanų aromatingą abrikosų pyragą. Jis gali būti patiekiamas bet kokiam arbatos vakarėliui.
