Sekite mus Facebook'e!
Kepenų kotletai – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas.
Kepenys yra dietinis produktas, kuriame gausu vitaminų ir mineralų
.
Jose yra daug geležies, todėl jos naudingos sergant mažakraujyste. Kepenėlėse taip pat gausu vitamino A, kuris būtinas sveikoms akims ir odai. Jos taip pat yra baltymų šaltinis, padedantis statyti ir atkurti kūno audinius
. yra daug kepenų kotletų receptų
.
Kaip papildomus ingredientus galite naudoti įvairias daržoves, grūdus, žoleles ir prieskonius. Tai leidžia eksperimentuoti su skoniais ir kurti naujus kulinarinius šedevrus.
Sudedamosios dalys: kepenys:
- maltos jautienos – 800 g;
- jautienos kepenys – 500 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- česnakas – 2 skiltelės;
- duona – 4 riekelės;
- druskos – 1 šaukštelis;
- pipirų mišinio – ½ šaukštelio;
- kiaušinis – 1 vnt;
- džiūvėsėlių.
Kotletų „Duetas” paruošimas:
Nuimkite nuo duonos plutą ir užpilkite ją šaltu vandeniu. Nuo kepenėlių nuimkite plėvelę ir per mėsmalę pertrinkite iki maltos
mėsos. Duoną išspauskite ir sumalkite blenderiu arba taip pat mėsmale. Į duoną sudėkite svogūną, česnaką, kiaušinį ir
išplakite. Sudėkite mišinį į maltą mėsą, įberkite druskos ir pipirų, išminkykite ir išsukite. Palikite maltą mėsą šaldytuve 10 min.
Tada apvoliokite maltos mėsos gumulėlius džiūvėsėliuose ir suformuokite kotletus.
Keptuvėje augaliniame aliejuje ant didelės ugnies apkepkite kotletus. Sudėkite kotletus ant
kepimo
skardos, užpilkite verdančiu vandeniu ir uždenkite folija
. 40 minučių kepkite kotletus 180 laipsnių temperatūroje.
Rezultatas – skanūs sultingi kepenų ir mėsos dueto kotletai. Jie tinka prie bet kokio garnyro: nuo bulvių iki makaronų.
