Sekite mus Facebook'e!
Šiam užkandžiui gaminti galite naudoti bet kokią mėsą. Aš ją ruošiu iš kiaulienos, vištienos arba jautienos. Visos jos būna nepaprastai skanios. Tik jos paruošimas užtruks ilgiau, nes mėsą reikia iš anksto išvirti. Tai puikus užkandis, kuris 100 kartų skanesnis už bet kokius vyniotinius ir dešreles.
8porcijos
Paruošimo laikas 1 val. 20 min. Virimo laikas 24 val.
Ingredientai
- 1,2 kg kiaulienos (be kaulų)
- 3 svogūnai
- 1 citrina
- 2 arbatos maišeliai
- 8 šaukštai acto (9%)
- 7 valg. š. sojų padažo
- 5 valg. š. augalinio aliejaus
- 5 valg. š. cukraus
- 4 šaukštai druskos
- 1 šaukštelis maltų pipirų (pipirų mišinio)
- 1 šaukštelis kalendros (maltos)
- 1 šaukštelis raudonėlio (džiovinto)
Instrukcijos
1. Į puodą įdėkite kiaulienos gabalą (tinka bet kokia dalis, aš turiu mentę), sudėkite svogūną (1 vnt.), supilkite vandenį ir užvirkite. Nuimkite putas, įberkite druskos, lauro lapą ir pipirų (viskas pagal skonį). Virkite 1 valandą. Užplikykite arbatą 500 ml verdančio vandens.

2. Tada išimkite mėsą iš sultinio ir palikite, kol paruošime marinatą. Pagal svorį ji gaunasi šiek tiek daugiau nei 800 g.

3. Į dubenį supilame cukrų, druską, pipirus, kalendrą ir raudonėlį. Supilkite užplikytą arbatą (500 ml), aliejų, sojų padažą, actą ir 1 citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite ir marinatas paruoštas.

4. Supjaustykite didelį svogūną pusžiedžiais arba plunksnomis, kaip mano. Svogūnus (1/4 dalį) sudėkite į puodo dugną (mano puodo tūris 3 litrai).

5. Virtą kiaulieną supjaustykite nelabai plonais griežinėliais ir 1/3 dalimi sudėkite ant svogūnų.

6. Marinatą pasemkite samčiu ir supilkite ant mėsos ir svogūnų.

7. Pakartokite mėsos ir svogūnų sluoksnius. Ant viršaus uždėkite lėkštę, uždėkite svorį (aš įdėjau stiklainį su vandeniu), uždenkite maišeliu ir padėkite į šaldytuvą 1 parai.

8. Marinuotą kiaulieną atidarykite, gabalėlius su svogūnais perkelkite į lėkštę.

9. Ant viršaus pabarstykite daug žalumynų ir iš karto patiekite. Marinuota mėsa gaunasi labai minkšta, neįtikėtinai kvapni ir skani (svogūnai taip pat nuostabūs). Ji puikiai tinka kaip užkandis ir sumuštiniams gaminti.

Gero apetito
