Sekite mus Facebook'e!
Obuolių pyragai yra vienas pirmųjų žmonijai žinomų desertų receptų. Žmonės, išmokę kepti duoną, pradėjo eksperimentuoti. Buvo kuriami įvairūs pyragai, tačiau visi jie dažniausiai buvo sotūs
. Obuolių pyragai, kalbant būtent apie saldų kepimą, atsirado pirmieji. Taip atsitiko dėl to, kad obuoliai augo tiesiog visur. Todėl žmonėms buvo lengviau jų pasiimti ir eksperimentuoti su kepimui skirtu įdaru
. Dabar daugelyje šalių obuolių pyragas yra nacionalinis patiekalas. Pavyzdžiui, Jungtinėse Amerikos Valstijose tokie pyragai labai vertinami
. Papasakosime, kaip iškepti skanų obuolių pyragą.
Tešlos obuolių pyragui ingredientai:
- Sviestas – 180 g;
- miltai – 300 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus pudros – 50 g;
- kiaušinis – vnt.
Kremo ingredientai:
- Kremo ingredientai: obuoliai – 6 vnt;
- citrinos sultys;
- sviestas – 120 g;
- cukraus pudros – 150 g;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- varškė – 500 g;
- 30 % grietinėlės – 200 ml;
- vanilės – 1/4 šaukštelio.
Obuolių pyrago paruošimas:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cukraus pudra ir druska. Į tešlą sudėkite sviestą ir kiaušinius, užminkykite elastingą ir šiek tiek lipnią tešlą.
Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 minučių. Formą išklokite pergamentu, ant paviršiaus dėkite ½ tešlos ir dugną išklokite lygiu sluoksniu
. Kitą
pusę tešlos iškočiokite sluoksniu
, prieš tai paviršių pabarstykite miltais
.
Padalykite tešlą į 4 dalis ir išklokite jomis formos šonus.
Dugną subadykite šakute, pyrago rėmelį kepkite 10 minučių 160 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Įdarui obuolius nulupkite nuo sėklalizdžių ir sėklalizdžių, užpilkite citrinos sultimis ir
sudėkite obuolius į pyrago rėmelį.
Cukraus pudrą išsukite su sviestu, į mišinį įmaišykite vanilės
.
Plakant į mišinį pamažu įmuškite kiaušinius.
Į masę sudėkite varškę ir grietinėlę ir toliau plakite, kol gausite švelnų kremą.
Šiuo kremu užpilkite formoje esančius obuolius
.
Pabarstykite pyragą migdolais ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje 50 minučių.
Likus 15 minučių iki kepimo pabaigos pyragą galite uždengti pergamentu, kad nesudegtų.
Tai skanus ir švelnus naujas obuolių pyragas.
Šis receptas skiriasi nuo visų klasikinių obuolių pyrago kepimo būdų.
