Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vietoj nuobodžių kotletų. Tokius baklažanus kepu visą vasarą: skanu ir paprasta.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kepti baklažanai su malta mėsa ir sūriu džiūvėsėliuose yra ne tik labai gardūs ir sotūs, bet ir gražūs. Tokį užkandį galite pasigaminti bet kuriai šventei.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

  • baklažanų, 2 vnt;
  • maltos mėsos, 400 g;
  • sūrio, 100 g;
  • kiaušinių, 3 vnt;
  • džiūvėsėlių, 1 puodelis;
  • miltų, 3 šaukštai;
  • prieskonių, druskos, aromatinių žolelių, žalumynų.

Kepimo procesas

Baklažanai supjaustomi išilgai griežinėliais, šakute iškrapštomi grioveliai, apibarstomi druska ir įvairiais prieskoniais bei aromatiniais žalumynais, pipirais.

Вместо надоевших котлет. Готовлю баклажаны так всё лето: вкусно и просто

Maltą mėsą sumaišyti su druska ir prieskoniais, žalumynais ir išmaišyti

. Maltą mėsą tolygiai paskleisti ant griežinėlių.

Вместо надоевших котлет. Готовлю баклажаны так всё лето: вкусно и просто

Kiaušinius suplakite su druska ir pipirais

. Tarkuotą sūrį sumaišykite su kiaušiniais, suberkite prieskonius ir išmaišykite.

Baklažanus su malta mėsa apvoliokite miltuose, tada džiūvėsėliuose ir pamerkite į kiaušinių ir sūrio mišinį

.

Вместо надоевших котлет. Готовлю баклажаны так всё лето: вкусно и просто

Kepkite augaliniame aliejuje, kol paruduos iš abiejų pusių ant silpnos ugnies, kad mėsos įdaras gerai apkeptų. Baklažanus galite 5 minutes troškinti po dangčiu, kad įdaras garuotų.

Вместо надоевших котлет. Готовлю баклажаны так всё лето: вкусно и просто

Prie šių baklažanų su mėsa originaliame įdare paruoškite grietinės arba majonezo padažą su krapais ir česnakais.

Rekomenduojame:  Nebrangios šventinės sniego karalienės salotos. Naujųjų metų meniu 2025

Вместо надоевших котлет. Готовлю баклажаны так всё лето: вкусно и просто

Puikiai dera blalo su pomidorų salotomis, lydytu sūriu su kiaušiniais ir česnaku.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *