Sekite mus Facebook'e!
Daugelis Sovietų Sąjungoje gimusių žmonių žino varškės apkepą. Varškės apkepas buvo vienas iš įprastų patiekalų, kurie buvo gaminami vaikų darželiuose ir mokyklose. Tiesa, ne visada toks troškinys buvo skanus ir saldus. Neretai apie šį patiekalą tekdavo išgirsti negražių žodžių. Kodėl varškės apkepas iš vaikystės ne visada buvo skanus
? Dalykas yra paprasta ekonomija, kuria buvo impregnuota visa Sovietų Sąjunga. Virėjai ėmė cukraus, miltų ir kitų produktų.
Atitinkamai šių produktų neužtekdavo pagrindiniuose patiekaluose.
Dabar saldų gardų
varškės apkepą
galite paruošti be miltų ir manų kruopų
.
Varškės apkepo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: varškė – 700 g;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- grietinė – 100 g;
- Cukrus – 100 g;
- Vanilinis cukrus – 20 g;
- Virti ryžiai – 300 g.
Varškės apkepo paruošimas:
Kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus, į varškę įmaišykite trynius. Į
varškę
įmaišykite grietinę, miltelinį cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos
. Imersiniu maišytuvu suplakite ingredientus iki vientisos masės. Į varškės masę suberkite iš anksto išvirtus ryžius ir išmaišykite
. Baltymus pasūdykite ir išplakite mikseriu iki purumo. Po poros minučių supilkite išplaktus baltymus į varškės masę, atsargiai išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite pergamentu
.
Formą pabarstykite miltais
. Varškės masę
paskirstykite
į formą, paskleiskite tolygiu sluoksniu.
Kepkite patiekalą 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
Iškepęs patiekalas nusistovės, nes sudėtyje yra baltymų. Padažui prie apkepo naudojame kartu sumaišytą grietinę ir sutirštintą pieną.
