Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vasaros gėrimų kolekcija: nuo egzotiškų smoothie iki šaldytų desertų

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vasaros karštis skatina ieškoti vis naujų būdų atsigaivinti. Šiemet išbandykite netradiciškai skanių gėrimų, kurie ne tik numalšins troškulį, bet ir taps tikrais stalo papuošimais. Nuo tropinių smoothie iki sofistikuotų ledų desertų – čia rasite receptų kiekvienam skoniui.

Tropiniai smoothie bowl’ai

Acai energijos bomba

Ingredientai:

  • 1 pakuotė šaldyto acai tyrės
  • 1 bananas
  • 1/2 puodelio šaldytų mėlynių
  • 200 ml kokosų vandens
  • Papuošimui: granola, kokosų drožlės, šviežios uogos

Gaminimas: Sumaišykite acai tyrę su bananu, mėlynėmis ir kokosų vandeniu blenderyje. Masė turi būti tiršta kaip ledai. Supilkite į dubenis ir papuoškite granola, kokosų drožlėmis bei šviežiomis uogomis. Puikus pusryčių ar užkandžio pasirinkimas.

Ananasų-mangų paradise

Ingredientai:

  • 1 puodelis šaldytų ananasų
  • 1 pribrendęs mango
  • 1/2 puodelio kokosų pieno
  • 1 šaukštelis chia sėklų
  • Medus pagal skonį

Gaminimas: Sumaišykite visus ingredientus blenderyje iki kreminės konsistencijos. Jei per tiršta, pridėkite daugiau kokosų pieno. Chia sėklos suteiks papildomo maistingumo ir tekstūros.

Fermentuoti gėrimai

Imbiero kombucha

Ingredientai:

  • 1 l paruoštos kombucha
  • 3 cm šviežio imbiero
  • 2 šaukštai medaus
  • Citrinų žievelės

Gaminimas: Smulkiai sutarkuokite imbierą ir sumaišykite su kombucha. Pridėkite medaus ir citrinų žievelės. Palikite 2-3 dienas fermentuotis kambario temperatūroje, tada šaldykite. Probiotikų kupinas gėrimas virškinimui.

Vandenkresės kefiras

Ingredientai:

  • 1/4 puodelio vandens kefiro grūdelių
  • 1 l filtruoto vandens
  • 2 šaukštai cukraus
  • Vaisių sultys pagal skonį (antrasis fermentavimas)
Rekomenduojame:  Kaimiško stiliaus bulvės orkaitėje laikomos vienu skaniausių patiekalų bet kokiai progai.

Gaminimas: Sumaišykite kefiro grūdelius su vandeniu ir cukrumi. Palikite 24-48 valandas fermentuotis. Filtruokite ir antrajam fermentavimui pridėkite vaisių sultis. Puikus probiotikų šaltinis.

Šaldyti desertai-gėrimai

Affogato su šalto kavos ledu

Ingredientai:

  • 200 ml stiprios šaltos kavos
  • 2 kamuoliukai vanilės ledų
  • 1 šaukštas amaretto (neprivaloma)
  • Kakavas barstyti

Gaminimas: Šaltą kavą supilkite į ledų formas ir įšaldykite. Patiekimo metu dedami vanilės ledų kamuoliukai į stiklines, užpilkite šaltos kavos ledais ir amaretto. Užbarkite kakavu.

Šaldytas cheesecake milkshake

Ingredientai:

  • 200 g kreminės sūrio
  • 1/2 puodelio grietinės
  • 1/4 puodelio cukraus miltelių
  • 1 šaukštelis vanilės
  • 6 sausainiai (digestive)
  • 1 puodelis ledų

Gaminimas: Sumaišykite visus ingredientus blenderyje iki vientisos masės. Stiklinės kraštus apvoliokite trupintais sausainiais. Patiekite su šiaudeliais ir papuošimais.

Azijietiški gėrimai

Taro bubble tea

Ingredientai:

  • 2 šaukštai taro miltelių
  • 400 ml pieno
  • 3 šaukštai cukraus
  • Tapiokos perlai (boba)
  • Ledas

Gaminimas: Išvirkite tapiokos perlas pagal instrukcijas. Sumaišykite taro miltelius su pienu ir cukrumi. Stiklinės dugne sudėkite perlas, užpilkite taro mišiniu su ledu. Patiekite su stora šiaudelę.

Matcha ledų kokteilis

Ingredientai:

  • 2 šaukšteliai matcha miltelių
  • 300 ml pieno
  • 2 šaukštai cukraus
  • 4 kamuoliukai vanilės ledų
  • Bambuko šluotele išplakti

Gaminimas: Matcha miltelius išplakite su nedideliu kiekiu karšto vandens. Pridėkite pieną, cukrų ir ledus. Blenderyje sumaišykite iki kreminės konsistencijos.

Rekomenduojame:  Kepti blynai. Gardūs blynai pusryčiams

Sveikatos gėrimai su supermaistais

Spirulinos detox smoothie

Ingredientai:

  • 1 šaukštelis spirulinos miltelių
  • 1 bananas
  • 1 puodelis špinatų
  • 1/2 avokado
  • 300 ml kokosų vandens
  • Imbiero gabaliukas

Gaminimas: Sumaišykite visus ingredientus blenderyje. Spirulina suteiks intensyvų žalią spalvą ir daug vitaminų. Avokadas padės sumažinti kartų skonį.

Kurkumos auksinė latte

Ingredientai:

  • 1 šaukštelis kurkumos miltelių
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • Juodųjų pipirų žiupsnelis
  • 300 ml migdolų pieno
  • 1 šaukštas medaus
  • Ledas

Gaminimas: Sumaišykite visas prieskonius su šiltu migdolų pienu. Pridėkite medaus ir atvėsinkite. Patiekite su ledu. Puikus uždegimo mažinimo gėrimas.

Originalūs ledų receptai

Levandų-medaus sorbetas

Ingredientai:

  • 500 ml vandens
  • 150 g cukraus
  • 3 šaukštai medaus
  • 1 šaukštelis džiovintų levandų
  • Citrinų sultys

Gaminimas: Išvirkite levandas vandenyje 10 minučių. Filtruokite, pridėkite cukrų ir medų. Atvėsinkite ir gaminant ledų aparate. Pridėkite citrinų sultis prieš pabaigą.

Avokado-žaliosios arbatos ledai

Ingredientai:

  • 2 pribrendę avokadukai
  • 400 ml stiprios žaliosios arbatos (atvėsintos)
  • 100 ml kondensuto pieno
  • Citrinų sultys

Gaminimas: Sumalkite avokadukai su arbata ir kondensuotu pienu. Pridėkite citrinų sultis. Įšaldykite ledų aparate arba šaldiklyje, retkarčiais pamaišydami.

Patarimas profesionaliam patiekimui

Gėrimų papuošimas yra menas. Naudokite šviežias žoleles, vaisių griežinėlius, spalvingus šiaudelius ir net gėlių žiedlapius (pvz., našlaičių). Stiklinių kraštus galite apvolioti cukrumi, druskos mišiniais ar net trupintais sausainiais.

Rekomenduojame:  Paimkite 1 kiaušinį, stiklinę kefyro ir šiek tiek sūrio. Skanūs ir greiti pusryčiai keptuvėje be tešlos

Temperatūra yra raktinė. Šaldykite ne tik gėrimus, bet ir stiklines. Karštomis dienomis net šalti gėrimai greitai sušyla, todėl naudokite daug ledo arba šaldytus akmenis.

Konsistencija taip pat svarbi. Smoothie turi būti tiršti, kokteiliai – skysčiai, o ledai – kreminiški. Jei tekstūra neatitinka lūkesčių, koreguokite skysčių kiekį.

Sezoniniai patarimai

Vasaros gėrimai gali būti ne tik skanūs, bet ir funkcinali. Tropiniai vaisiai suteiks energijos, žalieji lapai – antioksidantų, o fermentuoti gėrimai palaikys žarnyno sveikatą. Eksperimentuokite su vietiniais sezoniniais vaisiais ir uogomis.

Ruoškite gėrimų koncentratus ir šaldykite ledų formelėse – taip greitai galėsite pasigaminti bet kurį mėgiamą gėrimą. Džiovinti vaisiai ir žolelės žiemą primins vasaros skonius.

Vasaros gėrimai – tai ne tik troškulio malšinimas, bet ir kūrybiškumo raiška. Nebijokite eksperimentuoti su skirtingais skonių deriniais ir atraskite savo tobulą vasaros gėrimą!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.