Sekite mus Facebook'e!
Agurkų salotos yra lengvas ir gaivus patiekalas, kuris gali būti puikus priedas prie bet kokio patiekalo. Jų sudėtyje yra daug naudingų medžiagų, galinčių teigiamai paveikti žmogaus sveikatą. Agurkuose
yra daug vandens, vitaminų (A, C, K, B grupės) ir mineralinių medžiagų (kalio, magnio, kalcio, geležies), taip pat skaidulinių medžiagų. Dėl šios sudėties agurkų salotos gali padėti pagerinti virškinimą, normalizuoti medžiagų apykaitą ir širdies bei kraujagyslių sistemą, sustiprinti imunitetą ir bendrą organizmo atsigavimą.
Be to, jos yra mažai kaloringos ir tinkamos dietinei mitybai.
Papasakosime, kaip paruošti skanias agurkų salotas
Ingredientai: agurkai, agurkai, agurkai, agurkai, agurkai, agurkai, agurkai, agurkai, agurkai, agurkai, agurkai, agurkai, agurkai:
- Agurkai – 500 g;
- krapai – 15 g;
- Žaliasis svogūnas – 30 g;
- aštrioji paprika – 10 g;
- Kiaušiniai – 5 vnt;
- agurkai – 100 g;
- Žirniai – 230 g;
- grietinė – 80 g;
- Majonezas – 50 g;
- Juodieji pipirai – 0,5 šaukštelio;
- druskos – žiupsnelis.
Agurkų salotų paruošimas:
Agurkus nulupkite nuo žievelės ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Smulkiai susmulkinkite krapus, žaliąjį svogūną ir aštriąją papriką
. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, supjaustykite juos mažais kubeliais. Agurkus sutarkuoti stambia tarka, išspausti skysčio perteklių
. Grietinę sumaišyti su majonezu, juodaisiais pipirais ir druska. Sumaišykite marinuotus agurkus su grietinės ir majonezo mišiniu, sudėkite marinuotus agurkus, įprastus agurkus, kiaušinius, žoleles ir aštriuosius pipirus, išmaišykite.
Rezultatas – sočios ir skanios salotos su agurkais. Tai puikus patiekalas vasaros stalui.
