Sekite mus Facebook'e!
„Tikro vyro” jautienos, grybų ir graikinių riešutų salotos.
Joms paruošti reikės šių ingredientų:
–
virtos kiaulienos arba jautienos, 300 g;
– druskos, pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį;
– kiaušinių, 3 vnt;
– marinuotų agurkų, 3-4 vnt;
– sūrio, 100 g; –
grybų, 200 g;
– svogūnų, 1 vnt;
– graikinių riešutų, 50 g; –
majonezo ir augalinio aliejaus.
Gaminimo procesas
Virtą mėsą – kiaulieną arba jautieną – supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su majonezu. Masę sudedame į lėkštę
. Grybai ir svogūnai smulkiai supjaustomi ir atskirai pakepinami augaliniame aliejuje. Agurkai
sutarkuojami stambia tarka, sūris taip pat sutarkuojamas
. Agurkai
sudedami ant
mėsos ir padengiami majonezo tinkleliu
. Ant agurkų dedame tarkuotus kiaušinius, padarome majonezo tinklelį
.
Dedame grybus ir svogūnus, padarome majonezo tinklelį
. Ant sausos keptuvės paskrudintus ir mažais gabalėliais supjaustytus riešutus dedame ant grybų, padarome majonezo tinklelį.
Pabarstome tarkuotu sūriu ir siunčiame į šaldytuvą porai valandų.
Patarimas: agurkus galima marinuoti, nebūtinai rauginti. Salotoms pagardinti galima marinuoti svogūnus arba naudoti raudonuosius svogūnus.
