Sekite mus Facebook'e!
Įdaryti kopūstai yra labai neįprastas patiekalas. Netgi jo pavadinime yra tam tikras nesusipratimas. Kodėl kopūstų su malta mėsa patiekalas pavadintas paukščio garbei
? Daugumoje NVS šalių sklandė mitas, kad
įdaryti kopūstai
yra prancūziško egzotiško patiekalo analogas. Sklido gandas, kad Prancūzijoje prie stalo buvo patiekiami kepti balandžiai. Už šalies ribų buvo rastas būdas šį patiekalą paruošti ne taip įmantriai – iš kopūstų ir maltos mėsos.
Papasakosime, kaip pasigaminti šiuolaikinius įdarytus
kopūstus.
Farširuotų kopūstų ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Pekino kopūstai;
- sausų džiūvėsėlių;
- Miltai;
- Įdaras – 150 g;
- Bulvės – 250 g;
- Paprikos – 100 g;
- svogūnai – 120 g;
- Žaliasis svogūnas – 30 g;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Itališkų žolelių mišinys – 1 šaukštelis;
- džiovintų svogūnų – 1 šaukštelis;
- kalendros – 1 šaukštelis.
Įdarytų kopūstų paruošimas:
Išvirkite nuluptas ir kubeliais supjaustytas bulves, kol suminkštės. Į gilų dubenį sudėkite Pekino kopūstų lapus, užpilkite verdančiu vandeniu.
Smulkiai supjaustykite česnaką, nedideliais kubeliais supjaustykite svogūną
.
Iš saldžiųjų paprikų išimkite vidų ir supjaustykite mažais plonais griežinėliais.
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus
.
Pašalinkite storąją kopūstų lapų dalį. Storąją kopūsto lapo dalį supjaustykite mažais gabalėliais.
Keptuvėje pakepinkite česnaką ir svogūną, kol suminkštės, tada sudėkite maltą mėsą
. Kepkite maltą mėsą, kol iškeps, kartu su druska, itališkų žolelių mišiniu, džiovintais svogūnais ir kalendra
. Į maltą mėsą sudėkite kopūstų gabalėlius ir kepkite 5 minutes. Tada sudėkite saldžiąją papriką ir kepkite dar porą minučių.
Tuo metu sumalkite minkštas bulves iki košės, sudėkite jas į keptuvę kartu su smulkintais žaliaisiais svogūnais, išmaišykite. Įdarą suvyniokite į kopūstų lapus kaip vokus.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suplakite kartu su druska. Voką pirmiausia pamirkykite miltuose, tada apvoliokite kiaušinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose
. Keptuvėje apkepkite vokus iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
Rekomenduojame šiuos įdarytus kopūstus patiekti su grietine.
Patiekiant įdaryti kopūstai dažnai puošiami krapais ir žaliaisiais svogūnais.
