Sekite mus Facebook'e!
Daugelio šalių nacionalinis patiekalas yra plokštainis. Daugelis žmonių apie plokštainį žino iš Kaukazo, Gruzijos ir Armėnijos. Tačiau tai ne visos šalys, kuriose plokštainiai yra garbinami. Šis kepinys paplitęs Uzbekistane, Tadžikistane ir kitose Vidurinės Azijos šalyse.
Tikėtina, kad plokštainiai buvo aktualūs klajoklių tautoms. Paprastai šis gaminys buvo ne kepamas, o kepamas. Tai buvo patogu klajokliams, nes nereikėjo rūpintis krosnies kūrenimu
. Papasakosime, kaip kepti bulvių plokštainį.
Bulvių plokštainio ingredientai:
- bulvės – 3 vnt;
- pieno – 180 ml;
- druskos – ½ šaukštelio;
- cukraus – ½ šaukštelio;
- mielių – šaukštelis;
- miltai – 300 g.
Bulvių pyragaičių paruošimas:
Nuluptas bulves supjaustykite dideliais kubeliais ir virkite, kol suminkštės. Bulves sutrinkite iki košės, supilkite į ją pieną, išmaišykite.
Į bulvių košę supilkite cukrų, druską ir mieles, išmaišykite. Į bulvių košę persijokite miltus ir užminkykite minkštą ir elastingą tešlą. Bulvių tešlą aptepkite
augaliniu aliejumi ir pusvalandį palikite po celofanu. Tešlą minkykite ant miltais pabarstyto stalo.
Padalykite tešlą į 4 lygias dalis ir suformuokite ritinėlius.
Iš kolobokų rankomis suformuokite tortilijas ir po vieną iškepkite jas keptuvėje su augaliniu aliejumi.
Kai tik pyragėliai iš abiejų pusių pasidarys auksinės spalvos, galėsite juos nukelti nuo ugnies.
Iškepę kiekvieną plokštainį aptepkite sviestu.
