Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Varškės pyragas yra mano mėgstamiausias ir daugelio pamirštas. Receptą man priminė mano močiutė

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Varškės pyragai atsirado visai neseniai, jei lyginsime juos su mėsos ir daržovių pyragais. Tiesa ta, kad daugelis tautų pirmiausia susidomėjo kepiniais su mėsa ir žuvimi. Senovės romėnų, egiptiečių ir graikų kulinarinėse knygose nerasite varškės kepimo recepto

. Varškė maistui pradėta naudoti Rytų šalyse. Keliaujant didelius atstumus riedžiais, pienas gedo ir pamažu virto varške. Tik po kurio laiko Rytų moterys sugalvojo varškę maišyti į plokštainį. Vėliau varškės pradėta dėti ir į kitus kepinius

. Paruoškime šiuolaikinį varškės pyragą namuose.

Varškės pyrago tešlos ingredientai:

  • Miltai – 450 g;
  • Sviestas – 200 g;
  • Cukrus – 120 g;
  • Kiaušinis – 2 vnt;
  • raugas – 1 šaukštelis;
  • Druska – ½ šaukštelio.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: varškė – 550 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • cukraus – 200 g;
  • Kiaušinis – 2 vnt;
  • grietinė – 2 šaukštai.

Varškės pyrago paruošimas:

Šaltą sviestą pamirkykite miltuose su kepimo milteliais ir patrinkite ant stambios tarkos. Į atskirą dubenį įmušti kiaušinius, įberti druskos ir cukraus, plakti, kol ištirps smėlio grūdeliai

Rekomenduojame:  Receptą parsivežė iš Vokietijos. Keptų cukinijų skonis geresnis nei mėsos: šis receptas nustebino visus svečius

. Sviestą ir miltus rankomis greitai suminkyti į trupinius. Į trupinius supilkite kiaušinių mišinį ir greitai užminkykite minkštą, elastingą tešlą

. Padalykite tešlą į dvi dalis – vieną didesnę už kitą.

Творожный пирог - мой любимый и многими забытый. Рецепт напомнила бабушка

Abu luitus dėkite į šaldytuvą valandai, prieš tai uždenkite celofanu

. Įdarui į varškę supilkite cukrų ir druską, įmuškite kiaušinius ir sudėkite grietinę. Visus ingredientus kruopščiai suplakite mikseriu iki vientisos masės.

Творожный пирог - мой любимый и многими забытый. Рецепт напомнила бабушка

Didžiąją dalį tešlos iškočiokite į stačiakampį sluoksnį, lygų kepimo formos plotui ir šonams

. Sluoksnį sudėkite į kepimo formą, uždengdami dugną ir šonus.

Prieš tai formos dugną

išklokite

pergamentu

.

Į formą su tešla supilkite įdarą, paskleiskite tolygų sluoksnį.

Творожный пирог - мой любимый и многими забытый. Рецепт напомнила бабушка

Antrąjį blokelį sutarkuokite stambia tarka ant kremo sluoksnio ir tolygiai paskirstykite.

Творожный пирог - мой любимый и многими забытый. Рецепт напомнила бабушка

Kepkite 170 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.

Творожный пирог - мой любимый и многими забытый. Рецепт напомнила бабушка

Rezultatas – aromatingas saldus varškės pyragas. Šis pyragas tinka šeimos arbatėlėms ir draugiškiems susibūrimams.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *