Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Varškės pyragas su vyšniomis. Minkštos smėlinės tešlos, minkštos varškės ir aromatingų vyšnių derinys.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Varškės pyragas su vyšniomis – tai ne tik desertas, bet ir tikra kulinarinė kompozicija, kurioje dera varškės švelnumas ir vyšnių ryškumas. Šis pyragas įkūnija saldumo ir rūgštumo pusiausvyrą, sukurdamas harmoningą skonių derinį, kuris traukia ir patyrusių kepimo mėgėjų, ir dar tik pradedančių mokytis kulinarijos meno dėmesį.

Varškės pyragą su vyšniomis gaminti gana paprasta, nes jam nereikia sudėtingų ingredientų ar rafinuotos technikos.

Pagrindinis komponentas – varškė – turi didelę maistinę vertę ir suteikia pyragui minkštumo bei sultingumo. Vyšnios savo ruožtu suteikia ryškių natų ir malonios rūgštelės, todėl šis desertas tampa nepaprastai apetitiškas ir gaivus. Be to, dėl įvairių receptų šį pyragą galima pritaikyti bet kuriuo metų laiku, naudojant tiek šviežias, tiek šaldytas vyšnias.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 300 g;
  • Druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 80 g;
  • Vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • Sviestas – 150 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • grietinė – 80 g.

Įdaro ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: varškė – 450 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • cukraus – 50 g;
  • Vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • vyšnios – 120 g.
Rekomenduojame:  Idealiai troškintos bulvės su mėsa – du viename patiekalas sočiai vakarienei

Varškės pyrago su vyšniomis paruošimas:

Sumaišykite miltus su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais, sudėkite sviestą. Sviestą rankomis įtrinkite į miltus iki trupinių

. Į kreminius trupinius įmuškite kiaušinį, įmaišykite grietinę ir užminkykite minkštą ir nelipnią tešlą. Padalykite tešlą į 2 dalis, vieną didesnę už kitą.

Palikite abi tešlos dalis šaldytuve, kol ruošite įdarą. Įdarui varškę sumaišykite su druska, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniu

. Į varškės masę sudėkite vyšnias ir išmaišykite. Didžiąją dalį tešlos iškočiokite į 5-6 mm storio sluoksnį ir perkelkite į kepimo formą.

Šonus atsargiai išskleiskite į vidų arba juos pašalinkite. Į tešlos formą sudėkite įdarą ir paskleiskite jį ant dugno

. Iš mažesnės tešlos dalies atkirpkite gabalėlius ir paskleiskite ant įdaro. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Творожный пирог с вишней. Сочетание нежного песочного теста, мягкого творога и ароматной вишни

Gausite pyragą su varškės įdaru ir vyšniomis. Tai puikus deserto variantas, kurį iškepus galima apibarstyti cukraus pudra.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *