Sekite mus Facebook'e!
Keksiukai – tai ypatingas kepinys, žinomas tiek NVS šalyse, tiek Europoje. Keksiukai kaip konditerijos gaminys atsirado visai neseniai, XIX a. pabaigoje.
Keksiukų
pavadinimas kilo nuo formos, kurioje buvo kepamas gaminys, pavadinimo
. Be to, kad pats keksiukas buvo kepamas dubenyje, konditeris galėjo tiksliai išmatuoti reikiamą kepimui ingredientų kiekį. Keksiukai išpopuliarėjo Prancūzijoje ir Anglijoje, o vėliau paplito visame pasaulyje. NVS šalyse keksiukai atsirado gana ilgai. Tikriausiai tam buvo daug išorinių priežasčių.
Papasakosime, kaip iš varškės paruošti sodrius obuolių keksiukus.
Keksiukų ingredientai:
- Varškė – 220 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- sviestas – 80 g;
- miltai – 200 g;
- cukraus – 100 g;
- raugas – 8 g;
- druskos – žiupsnelis;
- obuoliai – 2 vnt.
Keksiukų paruošimas:
Į dubenį įdėkite sviestą, supilkite cukrų, druską ir plakite mikseriu, kol smėlio grūdeliai ištirps
. Į grietinėlės masę po vieną įmuškite kiaušinius ir mikseriu sumaišykite su sviestu
. Į masę sudėkite varškę, toliau plakite iki vientisos masės. Į varškės masę supilkite dalį miltų ir kepimo miltelių ir užminkykite tešlą. Toliau berkite miltus į tešlą, minkykite, kol tešla taps tiršta ir lipni.
Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, pašalinkite sėklalizdžius
.
Keksiukų formą ištepkite augaliniu aliejumi, ant dugno paskleiskite šaukštą tešlos.
Tešla turėtų užimti ½ formos. Ant keksiukų viršaus sudėkite obuolių skilteles.
Keksiukus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.
Iškepusius keksiukus galima apibarstyti cukraus pudra. Keksiukai yra minkšti ir aromatingi varškės keksiukai.
