Sekite mus Facebook'e!
Kukuliai – tai maži maltos mėsos ar žuvies rutuliukai su grūdų ar daržovių priedais. Jie populiarūs daugelyje pasaulio virtuvių ir gali būti gaminami įvairiais būdais: troškinami garuose, kepami orkaitėje arba kepami keptuvėje.
Kukuliai turi turtingą istoriją ir daugybę receptų variantų. Įvairiose šalyse jie ruošiami savaip, naudojant skirtingus prieskonius ir padažus. Dėl to mėsos kukuliai yra universalus patiekalas, galintis patenkinti bet kurio gurmano skonį.
Papasakosime, kaip greitai ir lengvai paruošti mėsos kukulius
.
Ingredientai: 1:
- Mėsa – 850 g;
- riebalų – 150 g;
- saldžioji paprika – 200 g;
- svogūnas – 200 g;
- česnako – 2 skiltelės;
- ryžiai – 100 g;
- druskos – 1,5 šaukštelio;
- maltų juodųjų pipirų – 1/3 šaukštelio;
- paprikos – 1 šaukštelis;
- kalendros – 1/2 šaukštelio.
Padažo ingredientai:
- morkos – 1 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- pomidorų pasta – 2 valg;
- druskos – 1/2 šaukštelio;
- maltų juodųjų pipirų – 1 žiupsnelis;
- žira – 1/2 šaukštelio;
- vandens – 500 ml;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Paruošimas:
Mėsą pertrinkite per mėsmalę, sudėkite riebalus, svogūną. Nulupkite saldžiąją papriką ir sumalkite mėsmale, į masę supilkite nuplautus ryžius
. Į maltą mėsą įspauskite česnaką, įberkite druskos, pipirų, paprikos ir kalendros
.
Visus ingredientus sumaišykite, iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus
. Padažui svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite, daržoves apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Į daržoves sudėkite pomidorų pastą, pakepinkite
, pomidorų pastą ir daržoves užpilkite vandeniu, įberkite druskos, pipirų ir žiros. Į padažą sudėkite mėsos kukulius, sandariai uždenkite dangčiu. Troškinkite mėsos kukulius 30 minučių ant vidutinės ugnies.
Baigiant troškinti mėsos kukulius galite pabarstyti papildomais prieskoniais. Mėsos kukulius su padažu galite patiekti su bulvių koše, ryžiais, makaronais.
