Sekite mus Facebook'e!
Sraigės formos kepiniai Europoje yra labai paplitusi bandelių rūšis. Jos taip pat gaminamos Vokietijoje, Italijoje ir Prancūzijoje. Kuo žavus šis tešlos išdėstymas
? Tikriausiai dėl sluoksnių sluoksniavimo stovinčioje bandelėje išsaugomas įdaro aromatas ir skonis. Pavyzdžiui, sraigės dažnai kepamos su cinamonu. Nuostabu, kad sraigės yra ryškesnio cinamono skonio nei kiti kepiniai.
Deja, tikslios informacijos, kas išrado sraigių formos kepinius, nėra. Galbūt sraigės formos kepiniai atsirado kaip būdas panaudoti tešlos likučius arba kaip kepinių puošybos galimybė. Tačiau tai tik spėjimas ir tikslių duomenų apie šio kepinio atsiradimo istoriją nėra.
Paruoškime sraiges su obuoliais keptuvėje.
Ingredientai: 1:
- Kefyras – 150 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 3 šaukštai;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Miltai – 330 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Obuolys – 2 vnt.
Sraigių su obuoliais gaminimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite druską ir cukrų, plakite plaktuvu, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į kiaušinio masę supilkite kefyrą, išmaišykite
. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite 15 minučių.
Nulupkite obuolius nuo sėklalizdžių ir sėklalizdžių, supjaustykite nedideliais kubeliais. Ant miltais pabarstyto stalo išminkykite tešlą ir iškočiokite ją plonu sluoksniu
. Ant sluoksnio supilkite obuolių gabalėlius ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių. Suvyniokite tešlą į ritinėlį su įdaru viduje.
Ilgą ritinį padalykite į daugybę mažų porcijų. Kepkite sraiges iš abiejų pusių keptuvėje augaliniame aliejuje, kol paruduos.
Keptuvėje gausite paprastas sraiges, kurias gali kepti kiekvienas. Iškepusias sraiges galite pabarstyti cukraus pudra.
