Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Už centus ir be mėsos. Skaniausias receptas iš moliūgo: galite gaminti net žiemą

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Moliūgų pyragas – tai ne tik desertas, bet ir tikras rudens ir jaukių šeimos vakarų simbolis. Jo sodrus, subtilus skonis ir aromatas primena traškančius lapus, vėsų orą ir pasiruošimą žiemos šventėms. Šis pyragas turi nuostabų gebėjimą suburti žmones prie bendro stalo, sukelti šiltus prisiminimus apie šventes ir šeimos tradicijas

. Moliūgų pyrago tradicija kilusi iš Šiaurės Amerikos, kur moliūgas yra vienas pagrindinių rudens derliaus simbolių. Turtinga maistingųjų medžiagų daržovė tapo pagrindine Padėkos dienos, kai šeima susirenka pagerbti derliaus ir pabūti kartu, puošmena.

Sudedamosios dalys:

  • Moliūgas – 300 g;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Kietasis sūris – 80 g;
  • grietinė – 140 g;
  • Miltai – 70 g;
  • raugas – 1/3 šaukštelio;
  • Druska – ⅓ šaukštelio.

Moliūgų pyrago paruošimas:

Išvalykite moliūgą nuo vidurių ir žievės, sutarkuokite jį stambia tarka kartu su kietuoju sūriu. Masę pasūdykite, įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite

. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tešlą

Rekomenduojame:  Iš karto pagaminkite dvigubą partiją. Švelnūs citrininiai sausainiai

.

Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi, ant dugno uždėkite pergamento apskritimą

. Supilkite tešlą į keptuvę, kepkite po dangčiu 35 minutes ant mažiausios ugnies.

За копейки и мяса не надо. Самый вкусный рецепт из тыквы: можно готовить даже зимой

Tada ant pyrago viršaus uždėkite pergamentą ir lėkštele perkelkite kitą

pyrago

pusę į

keptuvę. Pyragą dar 5 minutes kepkite po dangčiu.

За копейки и мяса не надо. Самый вкусный рецепт из тыквы: можно готовить даже зимой

Rezultatas – gardžiai paprastas moliūgų pyragas. Jį galima papuošti žolelėmis pagal pageidavimą.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *