Keptuvėje keptos bandelės yra patogi tradicinio kepimo alternatyva, kai neturite galimybės naudotis orkaite arba norite sutrumpinti kepimo laiką. Procesas paprastas: tešla kepama ant sausos arba lengvai riebalais pateptos keptuvės, kol įgauna auksinę spalvą, o viduje išlieka minkšta ir oro.
Šis metodas leidžia keisti receptus nuo klasikinių saldžių bandelių iki nesaldžių variantų su įdarais
.
Bandelės ant keptuvės puikiai tinka pusryčiams, iškyloms ir greitiems užkandžiams namuose, nes yra lengvai pasiekiamos, ekonomiškos ir duoda gerų rezultatų net ir turint minimalių maisto gaminimo įgūdžių.
Papasakosime, kaip kepti bandeles ant keptuvės.
Ingredientai: 1:
- Sudedamosios dalys: presuotos mielės – 15 g;
- pieno – 250 ml;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- miltai – 400 g.
Bandelių paruošimas ant keptuvės:
Jei tešla lipni, į ją galima įpilti porą šaukštų augalinio aliejaus. Palikite tešlą dubenyje po maistine plėvele ir palaikykite šiltai 40-60 min.
Išminkykite tešlą ir padalykite ją į nedidelius ritinėlius. Iš pergamento išpjaukite apskritimą, kurio skersmuo lygus keptuvės dugnui. Pergamentą įdėkite į keptuvę ir ant jo nedideliu atstumu vienas nuo kito išdėliokite ritinėlius.
Palikite suktinukus keptuvėje uždengtus 15 minučių. Kepkite suktinukus 35 minutes su dangčiu ant silpnos ir vidutinės ugnies
. Apverskite suktinukus su pergamentu ant dangčio
.
Nuimkite pergamentą nuo bandelių viršaus ir sudėkite atgal į keptuvę
. Perkelkite bandeles į keptuvę neapkepusia puse. Uždenkite bandeles dangčiu ir kepkite dar 15 minučių.
Iškepusias bandeles galima patepti sviestu. Gausite paprastas skanias bandeles keptuvėje.