Sekite mus Facebook'e!
Skanios ir paprastos salotos, kurios tikrai papuoš jūsų šventinį stalą ir pradžiugins svečius.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– raugintų pievagrybių, 1 indelis;
– vištienos filė, 300 g;
– morkos, 2 vnt;
– bulvės, 3 vnt;
– kiaušiniai, 3 vnt;
— marinuoti agurkai, 3 vnt.;
– marinuoti pipirai, 2 vnt.;
– kukurūzai, 1 skardinė;
– žalias svogūnas, 1 krūva;
– majonezas, 300 – 400 g;
– druskos ir pipirų pagal skonį.
Išvirkite bulves ir morkas, kiaušinius. Atvėsinkite ir švarūs.
Grybus sudėkite į sietelį, kad nuvarvėtų visas skystis.
Filė nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir keletą minučių pakepinkite su druska ir pipirais ant stiprios ugnies. Suberkite mėgstamus prieskonius ir mėsą atvėsinkite.
Agurkus, kiaušinius, morkas ir bulves supjaustykite mažais kubeliais.
Paimkite žiedinę arba spyruoklinę formą, padėkite ant lėkštės ir uždenkite maistine plėvele.
Sudėkite visus grybus, kepurėlėmis žemyn ir pabarstykite smulkiai pjaustytais žaliais svogūnais.
Dėkite sluoksnį sūdytų morkų ir padarykite majonezo tinklelį.
Kitas sluoksnis yra agurkai, ant jų paprikos, tada kukurūzai ir majonezo tinklelis.
Išdėliokite kiaušinių kubelius, įberkite druskos ir majonezo.
Taip pat į bulvių sluoksnį pasūdome ir patepame majonezu.
Uždenkite salotas plėvele ir padėkite į šaldytuvą 6 valandoms.
Apverskite formą ant lėkštės, išimkite ir nuimkite plėvelę.
