Sekite mus Facebook'e!
Tortai yra atskira meno rūšis, nes talentingi konditeriai iš šio deserto gali pagaminti ką nors nuostabaus. Tortai visada buvo vertinami ne tik dėl skonio, bet ir dėl atlikimo. Iš šokolado, biskvito ir grietinėlės tiesiogine prasme galima sukurti šedevrą
. Žinoma, ne visi pešasi dėl gražaus torto. Jei kalbame apie naminius tortus, tai šiuo atveju labiau už piešinį, kremo raštą ir kitas subtilybes vertinamas skonis. Pirktuose tortuose, beje, taip pat retai aptinkamas individualus atlikimas. Taip yra greičiausiai dėl to, kad gamyklose tortai ruošiami tos pačios rūšies.
Pasigaminkime gražų naminį tortą „Kutuzov”.
Kremo, skirto Kutuzovo tortui, sudedamosios dalys:
- Kukurūzų krakmolas – 35 g;
- vanilinio cukraus – 8 g;
- cukraus – 100 g;
- kiaušinis – vnt;
- 25% grietinės – 600 g;
- sviestas – 250 g;
- graikiniai riešutai – 100 g.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušiniai – 6 vnt;
- druskos – 1 žiupsnelis;
- vanilinio cukraus – 16 g;
- cukraus – 180 g;
- sviestas – 150 g;
- medaus – 100 g;
- miltai – 360 g;
- sodos – 1 šaukštelis;
- graikiniai riešutai – 100 g;
- 9 % acto – 1 valgomasis šaukštas.
Kutuzovo pyrago paruošimas:
Sumaišykite kukurūzų krakmolą su vanile ir klasikiniu cukrumi. Puode sumaišykite grietinę ir kiaušinį, supilkite tuos pačius birius produktus ir išmaišykite
. Storasieniame puode virkite grietinės mišinį, kol sutirštės, nuolat maišydami. Perpilkite kremo pagrindą į atskirą indą ir palikite atvėsti po maistine plėvele.
Biskvitui graikinius riešutus susmulkinkite iki smulkių trupinių
.
Graikinių riešutų trupinius persijokite, smulkiausius trupinius suberkite į tešlą.
Tešlai į gilų dubenį įmuškite kiaušinius
, suberkite
vanilinį ir klasikinį cukrų, druską ir mikseriu plakite 5 min.
Į išplaktą
masę
įmaišykite ištirpintą sviestą ir medų
. Sumaišykite miltus ir sodą, persijokite į kiaušinių masę ir užminkykite biskvito tešlą
.
Į tešlą suberkite smulkius pekano riešutų trupinius
. Į tešlą supilkite actą, išmaišykite ir paskirstykite į konditerinius maišelius.
Kepimo
skardą išklokite kepimo pergamentu, tešlą plonu sluoksniu paskleiskite ant paviršiaus konditeriniu maišeliu
. 10 minučių kepkite kepinius 200 laipsnių temperatūroje
.
Pašalinkite nelygius plutelių kraštus, sutrupinkite juos į biskvito trupinius
. Padalykite pluteles į dvi dalis, padarydami 4 vienodus, vienodus sluoksnius. Kremui minkštą sviestą išsukite mikseriu, į jį supilkite šiltą kremo pagrindą
. Kiekvieną plutelę aptepkite kremu ir pabarstykite stambiais riešutų trupiniais, sudėkite pluteles vieną ant kitos.
Pabarstykite tortą sausainių trupiniais ir padėkite į šaldytuvą 8 valandoms, kad įsigertų
.
Tortą galite papuošti šokolado drožlėmis.
Jei planuojate tortą patiekti iš karto, geriau riešutų trupinius sumaišyti su kremu, kad desertas greičiau įsigertų.
