Vištienos krūtinėlė su grybais yra vienas iš tų patiekalų, kuriuos lengva paruošti ir malonu patiekti. Jame dera sotumas, lengvumas ir turtingas skonis, o jo universalumas leidžia jį naudoti tiek įprastiems pietums, tiek vakarienei su šeima ar svečiais. Dėl paprasto ingredientų rinkinio ir švelnios tekstūros šis patiekalas išlieka populiarus daugelyje pasaulio virtuvių
. Vištienos filė yra švelni, dietinė mėsa, kuri puikiai dera su grybais. Grybai suteikia patiekalui būdingą skonį ir minkštą sultingumą.
Šį duetą lengva papildyti garnyru: bulvėmis, ryžiais, makaronais ar tiesiog šviežiomis daržovėmis.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos krūtinėlė – 2 vnt;
- pomidorai – 1 vnt;
- svogūnai – 2 vnt;
- Šampinjonai – 300 g;
- grietinė – 2 šaukštai;
- Majonezas – 2 šaukštai;
- kečupas – 1 valgomasis šaukštas;
- Mozzarella – 100 g;
- Druska – ½ šaukštelio;
- juodųjų pipirų;
- Vištienos prieskoniai;
- krapai – ryšulėlis.
Vištienos krūtinėlės su grybais paruošimas:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonais kepsneliais, pabarstykite druska ir pipirais, pabarstykite vištienos prieskoniais iš abiejų pusių, išmuškite plaktuvu. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir užpilkite verdančiu vandeniu.
Grybus ir antrąjį svogūną smulkiai
supjaustykite
, krapus susmulkinkite. Keptuvėje ant augalinio aliejaus pakepinkite grybus, sudėkite svogūnus ir krapus, išmaišykite
. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, ant dugno sudėkite mėsą. Atskirame dubenėlyje sumaišykite majonezą, kečupą ir grietinę, užtepkite ant mėsos sluoksnio
. Ant padažo sluoksnio sudėkite pakepintus grybus ir svogūnus, ant grybų sluoksnio uždėkite svogūnų žiedus. Supjaustykite pomidorus, sudėkite juos ant svogūnų sluoksnio
, aptepkite pomidorus padažu ir pusvalandžiui siųskite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Smulkiai sutarkuokite mocarelą ir uždenkite ja patiekalo viršų, kepkite dar 5 minutes.
Tai paprastas ir labai sotus patiekalas vakarienei.
Tai sultinga vištienos krūtinėlė su grybais, svogūnais ir pomidorais, kuri patiks visai šeimai.