Sekite mus Facebook'e!
„Olivier” salotos yra vienos populiariausių ir mėgstamiausių salotų Rusijoje. Jų istorija siekia daugiau nei šimtą metų, o per tą laiką jos tapo neatsiejama šventinio stalo dalimi.
Olivjė salotos, pavadintos jų kūrėjo Lucieno Olivjė vardu, pirmą kartą pasirodė Maskvoje XX a. pradžioje. Nuo to laiko jos receptūra patyrė daugybę pokyčių, tačiau pagrindiniai ingredientai išliko nepakitę.
Šiandien „Olivier” salotos ruošiamos įvairiais būdais, pridedant naujų ingredientų arba pakeičiant tradicinius produktus prieinamesniais ar mėgstamesniais. Tačiau, nepaisant visų pokyčių, šios salotos išlieka vienu iš labiausiai atpažįstamų ir skaniausių rusų virtuvės patiekalų.
Sudedamosios dalys: – Sviestas, šlakelis, sultenės, sultenės, sultenės, sultenės, sultenės, sultenės, sultenės, sultenės:
- Vištienos krūtinėlė – 1 kg;
- Bulvės – 1 kg;
- agurkai – 500 g;
- morkos – 500 g;
- Žirniai – 200 g;
- Kiaušiniai – 10 vnt;
- Majonezas – 400 g;
- Garstyčios grūduose – 70 g;
- Druska – ½ šaukštelio.
Olivjė salotų paruošimas:
Bulves ir morkas patepkite augaliniu aliejumi, pabarstykite druska ir suvyniokite atskirai į foliją. Bulves ir morkas kepkite 50 minučių 180 laipsnių C temperatūroje
. česnaką
susmulkinkite
, nuo vištienos krūtinėlės pašalinkite perteklių. Aptepkite krūtinėlę augaliniu aliejumi, pabarstykite mėgstamais prieskoniais
ir palikite vištieną marinuotis po maistine plėvele. Po 15 minučių krūtinėlę sudėkite ant pergamentu išklotos
kepimo
skardos, tarp vištienos dalių įdėkite česnako
. 180 laipsnių temperatūroje kepkite krūtinėlę, kol bus paruošta. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais
. Supjaustykite nedideliais kubeliais krūtinėlę, morkas, agurkus, bulves
.
Sumaišykite majonezą ir garstyčias
, sumaišykite visus ingredientus ir sudėkite majonezo ir garstyčių mišinį, sumaišykite visus ingredientus.
Gausite skanių ir neįprastų salotų „Olivier”. Tai puikus patiekalas, kuris tikrai galės patikti visiems svečiams.
