Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tingūs koldūnai su varške. Be formavimo: greitai ir skaniai

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Varenyky yra vienas iš tradicinių NVS gyventojų patiekalų. Faktas tas, kad varenyky atsirado dar senovėje, kai žmonės tik mokėsi gaminti produktus.

Tiksli žodžio „varenyky” kilmė nežinoma, tačiau yra kelios versijos. Viena iš jų siejama su patiekalo gaminimo procesu. Vareniki gaminami iš tešlos, kuri verdama verdančiame vandenyje. Galbūt būtent nuo virimo proceso ir kilo pavadinimas.

Pagal kitą versiją žodis „vareniki” galėjo kilti iš veiksmažodžio „virti”, kuriuo buvo apibūdinamas šio patiekalo gaminimo procesas.

Papasakosime, kaip tingiai virti koldūnus

.

Ingredientai: varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai:

  • Varškė – 1 kg;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 3 valg;
  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • miltai – 9 šaukštai;
  • manų kruopos – 2 valg. šaukštai.

Tinginių koldūnų paruošimas:

Į varškę įmaišykite druską, cukrų, kiaušinius. Įberti 6 šaukštus miltų, supilti ir manų kruopas, išminkyti tešlą.

Tešlą

minkyti ant stalo, kol taps minkšta ir elastinga

. Tešlą padalyti į nedidelius ritinėlius, kiekvieną susukti į dešrelę.

Tada virkite virtinukus iki virimo ir po 20 sekundžių dėkite juos į lėkštę.

Išvirtus tokius koldūnus reikia užpilti ištirpintu sviestu. Rekomenduojama patiekti su grietine.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *