Sekite mus Facebook'e!
Greito kepimo sąvoka atsirado dėl technologijų plėtros ir besikeičiančio žmonių gyvenimo būdo.
Šiuolaikiniame pasaulyje žmonės vis labiau vertina savo laiką ir renkasi greitus ir patogius sprendimus. Greitasis kepimas gali padėti sutaupyti laiko ir pastangų. Net kavinėse ir restoranuose dažnai siūlomi greitai iškepti gaminiai, kurie kepami klientų akivaizdoje. Tai suteikia šviežumo ir produkto kokybės įspūdį
. Greito kepimo sąvoka nuolat tobulėja, atsiranda naujų tešlos rūšių, įdarų ir kepimo būdų. Todėl atsirado įvairių tinginių pyragų ir bandelių receptų
. Paruoškime tokius pyragus pagal vieną iš populiarių receptų.
Tešlos sudedamosios dalys:
- kefyras – 400 ml;
- druskos – 1 šaukštelis;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- kiaušinis – vnt;
- sodos – ½ šaukštelio;
- augalinis aliejus – 20 ml;
- miltai – 350 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Žaliųjų svogūnų – krūva;
- virti kiaušiniai – 4 vnt.
Tinginių paplotėlių paruošimas:
Į kefyrą suberkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Į mišinį supilkite sodą, persijokite miltus ir užminkykite tirštą tešlą be gumuliukų.
Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite, virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais
.
Sudėkite kiaušinius ir svogūnus į tešlą ir išmaišykite.
Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, į jį suberkite nedideles tešlos porcijas.
Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.
Gaunami greiti tinginių pyragėliai su kiaušiniais ir svogūnais. Tokie pat pyragėliai ruošiami su sūriu, dešra ir net malta mėsa.
