Sekite mus Facebook'e!
Tinginių įdaryti kopūstai – tai patiekalas, kuriame dera paprastas paruošimas ir turtingas skonis. Skirtingai nuo klasikinių kopūstų, kai kopūstų lapai naudojami mėsos ir ryžių įdarui įvynioti, gaminant tinginių kopūstus visi ingredientai paprasčiausiai sumaišomi ir troškinami kartu.
Tai labai supaprastina gaminimo procesą, todėl patiekalas tampa prieinamas net pradedantiesiems virėjams
.
Nepaisant savo paprastumo, tinginių kopūstai išlieka skanus ir sotus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums ar vakarienei, tiek šventiniam stalui.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: Įdaras – 2 kg;
- Kopūstai – 1 vnt;
- morkos – 2 vnt;
- Svogūnai – 2 vnt;
- Sviestas – 180 g;
- Augalinis aliejus – 1,5 valg;
- Apvaliųjų grūdų ryžiai – 500 g;
- krapai – 30 g.
Padažo ingredientai:
- Pomidorų pasta – 150 g;
- pomidorų padažas – 400 g;
- grietinė – 300 g;
- Vanduo – 300 ml.
Tinginių įdarytų kopūstų paruošimas:
Svogūnus smulkiai supjaustykite, keptuvėje ant augalinio ir sviesto aliejaus mišinio (20-30 g) pakepinkite, kol suminkštės
. Morkas sutarkuokite stambia tarka, sudėkite prie svogūnų ir daržoves apkepkite, kol taps auksinės spalvos. Tuo metu smulkiai supjaustykite kopūstus
. Supjaustytus kopūstus sudėkite prie svogūnų ir morkų, troškinkite ne ilgiau kaip 7 minutes. Tada sumaišykite kopūstų masę su ryžiais ir palikite mišinį atvėsti.
Kopūstų ir ryžių masę pasūdykite ir pagardinkite pipirais, atvėsusią gerai išmaišykite. Į maltą mėsą nepamirškite įberti druskos, pipirų, įdėti paprikos,
mėsos
prieskonių
. Taip pat į maltą mėsą galite įtrinti šalto sviesto (150 g) ir išmaišyti, taip mėsa bus sultingesnė. Ryžiams ir kopūstams atvėsus, į šią masę galite sudėti maltą mėsą ir išmaišyti.
Susmulkinkite krapus, supilkite juos į farširuotų kopūstų masę, išmaišykite. Padažui sumaišykite pomidorų pastą su pomidorų padažu, grietine, supilkite visą vandenį. Į padažą įberkite pipirų ir druskos pagal poreikį
. Kepimo formų dugną ištepkite augaliniu aliejumi. Iš kopūstų, ryžių ir maltos mėsos mišinio suformuokite apvalius kotletus, sudėkite juos į kepimo formas.
Užpilkite kopūstų faršą padažu, uždenkite formas folija, folijoje padarykite nedideles skylutes.
Įdarytus kopūstus kepkite 180 laipsnių orkaitėje 45-50 minučių.
Taip gausite sultingus ir skanius tinginius įdarytus kopūstus. Tai puikus patiekalas kiekvienai dienai – ir pietums, ir vakarienei.
