Sekite mus Facebook'e!
Kai prasideda agurkų sezonas, ant mūsų stalų visada būna raugintų agurkų. Siūlome jums labai paprastą ir skanų receptą.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
agurkų, 5-6 vnt.;
– krapų;
– česnako, 5 skiltelių
; – druskos ir paprikos, 0,5 valgomojo šaukšto
; – aštrių pipirų pagal skonį.
Gaminimo procesas
Paimkite daugiau krapų, šiame recepte jie nebus nereikalingi
. Agurkus supjaustykite ne dideliais gabalais, česnaką susmulkinkite peiliu. Kiekvieną agurką galite tiesiog perpjauti į 2 – 3 dalis.
Agurkus sudėkite į indą, apibarstykite smulkintais krapais, druska, paprika, česnaku ir, jei norite, aštriąja paprika arba tiesiog įberkite smulkiai supjaustytos šviežios aštriosios paprikos.
Viską gerai išmaišykite
.
Uždenkite indą dangčiu, įdėkite į šaldytuvą porai valandų ir patiekalas paruoštas.
Patarimas: kaip šio raugintų agurkų recepto variantą galime pasiūlyti agurkus aštriame ir pikantiškame padaže. Agurkai supjaustomi griežinėliais ir sudedami į indą.
Išspaustą česnako galvutę sumaišome su druska pagal skonį ir pipirais (daugiau), šaukšteliu cukraus, paprika, krapais ir petražolėmis, aštriaisiais pipirais, pora šaukštų acto ir pora šaukštų bet kokio augalinio aliejaus. Viską gerai sumaišykite su agurkais, uždenkite dangčiu ir porai valandų padėkite į šaldytuvą. Kartkartėmis galite pamaišyti.
