Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tikri klasikiniai barščiai. Pagaliau atsirado tinkamas receptas: kas gali būti skaniau?

Barščiai – tai ne tik sriuba, tai tikra kulinarijos legenda, slavų virtuvės simbolis, žinomas ir mėgstamas daugelyje Rytų Europos šalių.

Šio patiekalo

ištakos siekia daugelį regionų, todėl barščiai yra tikras kultūrinis fenomenas

. Gilios šio patiekalo šaknys glūdi tradicijose, papročiuose ir kasdieniame gyvenime, o tai suteikia jam ypatingą reikšmę kulinarijoje.

Pagrindinis barščių ingredientas – burokėliai, kurie suteikia jiems unikalią sodrią spalvą ir saldų žemės skonį

.

Tačiau barščiai turi daugybę variantų, į kuriuos galima įtraukti mėsos, kopūstų, bulvių, morkų ir kitų daržovių, todėl yra universalūs ir tinka visiems skoniams.

Sudedamosios dalys:

  • Mėsa su kaulu – 1 kg;
  • Druska – 1,5 valg;
  • Bulvės – 300 g;
  • kopūstai – 700 g;
  • morkos – 130 g;
  • Burokėliai – 160 g;
  • svogūnas – 100 g;
  • Pomidorų pasta – 4 šaukšteliai;
  • 7 % acto – 4 šaukštai.

Barščių paruošimas:

Mėsą virkite 1,5 val., tada išimkite iš sultinio. Būtinai pašalinkite putas, kurios susidarė verdant mėsą

. Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais kubeliais ir 5 min. virkite sultinyje. Smulkiai susmulkinkite kopūstus ir sudėkite į bulves, virkite po dangčiu ant vidutinės ugnies

. Tuo metu ne per stambiai supjaustykite svogūną, pakepinkite jį keptuvėje augaliniame aliejuje. Morkas sutarkuokite stambia tarka ir apkepkite kartu su svogūnais

. Įdėkite pomidorų pastos, druskos ir viską gerai išmaišykite. Į sriubą įdėkite kepsnį. Į sriubą taip pat galite įdėti raudonųjų pupelių

. Nuluptą burokėlį sutarkuokite stambia tarka ir apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Į burokėlius įpilkite kelis šaukštus acto, kepkite 3 min.

Tada sudėkite burokėlius į sriubą, supilkite likusį actą, išmaišykite.

Настоящий классический борщ. Наконец-то появился правильный рецепт: что может быть вкуснее

Virkite minutę, tada išjunkite ugnį. Palikite sriubą 10 minučių šiek tiek atvėsti.

Настоящий классический борщ. Наконец-то появился правильный рецепт: что может быть вкуснее

Išvirus į sriubą suberkite krapus. Patiekdami mėsą sudėkite į lėkštes su barščiais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *