Sekite mus Facebook'e!
Praėjusio amžiaus viduryje krabų lazdelės tapo vienu paklausiausių produktų Japonijoje. Tuo metu šalyje labai trūko krabų mėsos. Tuomet vienas amerikiečių verslininkas nusprendė padėti japonams ir išrado krabų lazdeles.
Žinoma, šiose lazdelėse nebuvo krabų mėsos
.
Visa mėsa buvo pakeista žuvies mėsa. Tačiau sunkmečiu japonams buvo priimtina vartoti net ir tokią sintetinę krabų mėsą
. Laikui bėgant lazdelės paplito ir kitose šalyse už Japonijos ribų. Dabar krabų lazdelės yra daugelio salotų pagrindas.
Krabų salotų ingredientai:
- Krabų lazdelės – 200 g;
- konservuotų kukurūzų – 250 g;
- Kietasis sūris – 50 g;
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- grietinė – 2 šaukštai;
- Majonezas – 2 šaukštai. litrai;
- Druska – žiupsnelis.
Krabų salotų paruošimas:
Iš anksto išvirkite kietai virtus kiaušinius ir atvėsinkite. Krabų lazdeles supjaustykite skersai
. Virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite juos į dubenį su krabų lazdelėmis
. Į tą patį
dubenį
supilkite konservuotus kukurūzus be skysčio
.
Salotas
užpilkite
grietine ir majonezu
.
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir juo apibarstykite salotas, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Nedideles duonos riekeles galite lengvai apkepti keptuvėje, pabarstyti prieskoniais ir patiekti su salotomis. Tai paprastos ir skanios krabų salotos.
