Sekite mus Facebook'e!
Tik mano uošvė taip kepa bulves! Šis receptas yra daugiau nei 100 metų senumo ir perduodamas iš kartos į kartą.
Kiekvieną kartą gamindama šį patiekalą prisimenu, kaip jį su meile gamino mano uošvė. Bulvės neįtikėtinai minkštos ir kvapnios, o prieskonių derinys suteikia joms unikalų skonį. Šis receptas puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų ir kaip atskiras skanėstas. Visada įdedu šviežių žolelių, kad suteikčiau ryškumo ir gaivumo. Kiekvienas pagal šį receptą paruoštas patiekalas primena šeimos tradicijas ir židinio šilumą!
Sudedamosios dalys:
Įdaras:
- Svogūnas 1 vnt.
- Malta mėsa 300 g
- Morka 1 vnt.
- Virti kiaušiniai 3 vnt.
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Aliejus 50 ml kepimui
Bulvių tešla:
- Bulvės 1 kg
- Petražolės 30–40 g
- Kiaušinis 1 vnt.
- Miltai 3-4 šaukštai.
Paruošimas:
Įdaras:
Smulkiai supjaustytą svogūną apkepinu aliejuje iki skaidrumo. Sudedu maltą mėsą, išmaišau, kepu, kol iškeps.

Įberiu tarkuotų morkų, druskos ir pipirų pagal skonį, kepu 2–3 minutes po dangčiu. Tada įdedu virtus kiaušinius ir supjaustau kubeliais. Tada įdarą visiškai atvėsinu lėkštėje.

Bulvių tešla:
Bulves verdu su lupenomis, kol iškeps, nulupu ir sutrinu, įdedu smulkintų petražolių, įmušu kiaušinį, suberiu miltus ir rankomis išmaišau iki vientisos masės.

Šaukštu imu bulvių tešlos porcijas, rankas patepu miltais, ant stalo suformuoju paplotėlį, į kurį dedu atvėsusį įdarą. Užlenkiu kraštus ir suformuoju pyragėlius.

Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Skanu!

