Sekite mus Facebook'e!
Indėnų legenda byloja, kad cukinijas pasaulio tautoms padovanojo dangaus būtybės. Dėl šios priežasties cukinijos buvo labai populiarios tarp Šiaurės Amerikos vietinių gyventojų.
Europiečiams atvykus į Šiaurės Ameriką, cukinijos buvo perkeltos į kitą žemyną
.
Tačiau ilgą laiką Europoje žmonės cukiniją laikė dekoratyviniu augalu
. Dabar cukinija naudojama įvairiems patiekalams gaminti. Pavyzdžiui, daržovę galima skaniai apkepti ir patiekti su padažu.
Keptų cukinijų ingredientai:
- cukinijos – 3 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- maltų juodųjų pipirų – ¼ šaukštelio;
- paprikos – žiupsnelis;
- džiūvėsėlių – 80 g;
- kukurūzų miltai – 80 g;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- majonezo – 80 g;
- krapų – saujelė;
- česnako – 2 skiltelės.
Keptų cukinijų paruošimas:
Iš cukinijų pašalinkite kotelius ir odelę. Kiekvieną daržovę perpjaukite išilgai, bet ne iki pagrindo.
Tai reiškia, kad cukinijų juostelės neturi būti atskirtos nuo pagrindo – gaunasi tarsi vėduoklė.
Cukinijas pasūdykite, papipirinkite ir pabarstykite paprikomis, paskleiskite prieskonius ant kiekvieno bloko, patrinkite rankomis.
Giliame ir dideliame
dubenyje
sumaišykite džiūvėsėlius ir kukurūzų miltus
. Atskirame dubenyje sumuškite 4 kiaušinius ir suplakite. Kiekvieną baklažaną pamerkite atskirai, iš pradžių į miltus ir džiūvėsėlius, paskui į kiaušinių mišinį.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant jo paviršiaus sudėkite tešloje apvoliotas cukinijas. Kepkite cukinijas iš abiejų pusių, kol jos taps auksinės spalvos.
Tuo metu paruoškite padažą – susmulkinkite ryšulėlį krapų, sumaišykite su majonezu. Česnako skilteles per spaudiklį sudėkite į padažą.
Aptepkite keptas cukinijas padažu ir patiekite. Gausite įdomius cukinijų kepsnelius, kurie tiks vakarienei.
