Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tik cukinijos ir kiaušiniai. Neįtikėtinas receptas: auksiniai cukinijų kepsneliai su traškia plutele

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Indėnų legenda byloja, kad cukinijas pasaulio tautoms padovanojo dangaus būtybės. Dėl šios priežasties cukinijos buvo labai populiarios tarp Šiaurės Amerikos vietinių gyventojų.

Europiečiams atvykus į Šiaurės Ameriką, cukinijos buvo perkeltos į kitą žemyną

.

Tačiau ilgą laiką Europoje žmonės cukiniją laikė dekoratyviniu augalu

. Dabar cukinija naudojama įvairiems patiekalams gaminti. Pavyzdžiui, daržovę galima skaniai apkepti ir patiekti su padažu.

Keptų cukinijų ingredientai:

  • cukinijos – 3 vnt;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • maltų juodųjų pipirų – ¼ šaukštelio;
  • paprikos – žiupsnelis;
  • džiūvėsėlių – 80 g;
  • kukurūzų miltai – 80 g;
  • kiaušiniai – 4 vnt;
  • majonezo – 80 g;
  • krapų – saujelė;
  • česnako – 2 skiltelės.

Keptų cukinijų paruošimas:

Iš cukinijų pašalinkite kotelius ir odelę. Kiekvieną daržovę perpjaukite išilgai, bet ne iki pagrindo.

Tai reiškia, kad cukinijų juostelės neturi būti atskirtos nuo pagrindo – gaunasi tarsi vėduoklė.

Cukinijas pasūdykite, papipirinkite ir pabarstykite paprikomis, paskleiskite prieskonius ant kiekvieno bloko, patrinkite rankomis.

Только кабачки и яйца. Невероятный рецепт: золотистые кабачковые стейки с хрустящей корочкой

Giliame ir dideliame

dubenyje

sumaišykite džiūvėsėlius ir kukurūzų miltus

Rekomenduojame:  Traškus "Napoleonas" per 25 minutes. To nenusipirksi parduotuvėje

. Atskirame dubenyje sumuškite 4 kiaušinius ir suplakite. Kiekvieną baklažaną pamerkite atskirai, iš pradžių į miltus ir džiūvėsėlius, paskui į kiaušinių mišinį.

Только кабачки и яйца. Невероятный рецепт: золотистые кабачковые стейки с хрустящей корочкой

Только кабачки и яйца. Невероятный рецепт: золотистые кабачковые стейки с хрустящей корочкой

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant jo paviršiaus sudėkite tešloje apvoliotas cukinijas. Kepkite cukinijas iš abiejų pusių, kol jos taps auksinės spalvos.

Только кабачки и яйца. Невероятный рецепт: золотистые кабачковые стейки с хрустящей корочкой

Tuo metu paruoškite padažą – susmulkinkite ryšulėlį krapų, sumaišykite su majonezu. Česnako skilteles per spaudiklį sudėkite į padažą.

Только кабачки и яйца. Невероятный рецепт: золотистые кабачковые стейки с хрустящей корочкой

Aptepkite keptas cukinijas padažu ir patiekite. Gausite įdomius cukinijų kepsnelius, kurie tiks vakarienei.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *